cito megalo virus
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Feb 10, 2008 7:04 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
cito megalo virus
Imam 20. godina i skoro su mi otkrili CMW virus. nekih 6 meseci sam skoro svakoga dana imala povisenu temperaturu, zbog cega sam pocela da radim razne analize, da bi mi na kraju nasli CMW. Interesuje me da li je i u kojoj je meri opasan ovaj virus? I kako se prenosi? Hvala najlepse
Kod imunokompetentnih je bezopasan jedina manifestacija je na celularnom nivou je stvaranje gigantskih celija,medjutim kod imunokompromitovanih pre svega HIV i pacijenti na imunosupresivnoj terapiji zbog transplantacije je veoma opasan gde moze da zahvati bilo koji organ i dovede do njegovog otkazivanja.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Feb 10, 2008 7:04 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Pa dobro, nije mi sad nesto posebno jasnije osim sto znam da nemam HIV jer sam se pre mesec dana testirala. Mene interesuje da li cu i na koji nacin ja to preneti ljudima u svojoj blizoj okolini. Takodje sam citala na netu da se u odredjenom procentu virus prenosi na fetus i da moze da dodje do raznih komplikacija. Kada mi je rekla da imam taj virus, doktorka mi nije rekla da to moze da bude opasno i da ne moze da se prenese, tj. da nije zarazno, dok tekstovi na netu pricaju drugu pricu. Molim Vas ako biste mogli da mi sve to malo sire objasnite. Hvala puno
Kod osobe koja nema oslabljen imunitet CMV moze da postoji ali ne izaziva nikakvu bolest,dok ako dodje do imunodeficijencije bilo kakve etiologije(HIV,opsta kortikosteroidna terapija,citostatici,tuberkuloza,hematoloske bolesti itd)CMV infekcija se moze razviti u svom punom klinickom dijapazonu ispoljavanja.
Bravo!

sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]