Sad sam se vratila od lekara, urađen mi je UZ abdomena zbog bolova za koje sam mislila da je žuč. Shvatila sam da nije žuč kada bi bol prestao i kada ne popijem Himekromon. Zanima me šta znači ovo što sam boldovala.
Pankreas homogen bez uvećanja. Aorta abd. sklerotična, tortuozna bez dilatacije. Paraaortalno nema uvećanih lgl. Mokraćna bešika bistrog sadržaja glatkih zidova. Uterus nehomogen, uvećan a stiče se utisak da je miomatozno izmenjen.
Jetra homogena bez fokalnih lezija. Nema dilatacija žučnih puteva. Žučna kesa presavijena u vratu bez sigurnih znakova za kalkulozu. Desni bubreg uobičajene veličine i deblijine parenhima sa više parapijeličnih cisti i susp. dilatacijom pk sistema. Levi bubreg lobuliranih kontura uobičajene veličine i debljine parenhima sa znacima koje bi odgovarale mikrolitijazi, i sa više parapijeličnih cisti. Desno nema sigurnih znakova za kalkulozu ali se uočava više hiperehogenih odeljaka te se savetuje nativni urotrakta i pregled urologa.
Mikrolitijaza je stvaranje peska ako se ne varam.
Što se tiče materice, imam miome već godinama, miruju pa me to ne brine. Idem redovno na kontrole.
Izvinite ako sam nešto pogrešno napisala nova sam ovde pa se ne snalazim najbolje.
Ciste u bubrezima
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Ne postoji neka specijalna terapija za ciste bubrega,sem pracenja,cuvanja od prehlade i infekcija.Isto vazi i za kamence i pesak,uz savet da se svakodnevno obezbedi unos od 3l tecnosti.
Aorta abd. je masno promenjena,ateroskleroticna,izvijugana,pa u tom smislu proveriti masnoce u krvi ,postovati principe pravilne ishrane i ako treba /po preporuci lekara/koristiti odgovarajuce lekove.
Aorta abd. je masno promenjena,ateroskleroticna,izvijugana,pa u tom smislu proveriti masnoce u krvi ,postovati principe pravilne ishrane i ako treba /po preporuci lekara/koristiti odgovarajuce lekove.