Cisap (cisaprid) pijem uz Nexium već nedelju dana, a povremeno imam osećaj gađenja a i čmar mi se ojeo od kiseline koju izbacujem sa izmetom. Na papiru vidim malo krvi nekih par kapi ali to je verovatno od ojeda jer na i u izmetu nema krvi a i kada se ponovo obrišem opet vidim malo krvi. Imao sam jaku kiselinu koja se smanjila drastično i muči me retko (2-3 puta nedeljno). Jel to normalno za početak terapije ovim lekovima?
Malo sam se uplašio jer sam čuo da mogu da nastanu čirevi u debelom crevu od prevelike količine kiseline u izmetu. Takođe, jedna žena u čekaonici mi je rekla da ona čeka kod lekara jer hoće da umesto cisapa dobije nešto drugo, jer je čula da je cisap izbačen iz upotrebe u sjedinjenim američkim državama jer je jako štetan.
Terapiju sam počeo da pijem jer mi je stomak oštećen makrolidnim antibioticima u proteklih par meseci.
Cisap
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
E ovako Vladane nisam lekar, ali znam neke stvari o tvom problemu, jer imam vec 13 godina problema sa zeludcem i crevima.
Kazu da uglavnom sve bolesti vezane za GIT (gastro.intes. trakt.) idu iz glave ili su rezultat H.Bakterije u zeludcu.
Ja se slazem donekle sa njima, ali im u principu ne verujem puno, sam si svoj najbolji doktor.
Sto se tice tvog problema savet i moje razmisljanje je sledece.
Cisap je prokinetik i on ti daje te ceste stolice. Tacno je da je preko izbacen iz upotrebe i lekari se sve cesce odlucuju da ga ne daju.
Ja sam jako lose reagovala na njega, nisam izlazila iz toaleta, lupanje srca i umalo da dehidriram. Zamenice ti ga verovatno za Klometol, on je bolji, mada ja i njega teze podnosim, sto nikome nije jasno, ali je tako.
Mada ako ti se smire tegobe i sve prodje za par dana nece biti potrebe za zamenom.
Posto si pio antibiotike mozda bih mogao da das stolicu na pregled za kandidu (gljivice) jer i one mogu da daju ceste stolice, mada sam 99%ubedjena da je kod tebe rec o Cisapu i njegovom nezeljenom dejstvu.
Nexium sam pila 7 meseci on je ok i lek je za povisenu kiselinu u zeludcu. Moja dijagnoza od moje 15 god je gastritis erozivni sa ranama na zeludcu i dvanajstopalacnom crevu, sa refluksom i hipersekrecijom zeludacne kiseline. Pa, jos sam ziva a imam 28 skoro. Znaci da sumiram 13 godina i naviknes se nekada dobro nekada lose, ali prodje.
Bez brige redovne kontrole, paziti sta se jede i to poslusati ih, ali sam ces najbolje odrediti sta ti prija jer nije dijeta za cirase (tako se zove ne znaci da ti to imas) jednako dobra za sve. Nekom sa slicnim tegobama smeta paradajs, nekom ne, nekom smeta limun nekom ne.
Bez brige i ako mogu nekako da pomognem slobodno pitaj.
pozdrav i ne daj se
Kazu da uglavnom sve bolesti vezane za GIT (gastro.intes. trakt.) idu iz glave ili su rezultat H.Bakterije u zeludcu.
Ja se slazem donekle sa njima, ali im u principu ne verujem puno, sam si svoj najbolji doktor.
Sto se tice tvog problema savet i moje razmisljanje je sledece.
Cisap je prokinetik i on ti daje te ceste stolice. Tacno je da je preko izbacen iz upotrebe i lekari se sve cesce odlucuju da ga ne daju.
Ja sam jako lose reagovala na njega, nisam izlazila iz toaleta, lupanje srca i umalo da dehidriram. Zamenice ti ga verovatno za Klometol, on je bolji, mada ja i njega teze podnosim, sto nikome nije jasno, ali je tako.
Mada ako ti se smire tegobe i sve prodje za par dana nece biti potrebe za zamenom.
Posto si pio antibiotike mozda bih mogao da das stolicu na pregled za kandidu (gljivice) jer i one mogu da daju ceste stolice, mada sam 99%ubedjena da je kod tebe rec o Cisapu i njegovom nezeljenom dejstvu.
Nexium sam pila 7 meseci on je ok i lek je za povisenu kiselinu u zeludcu. Moja dijagnoza od moje 15 god je gastritis erozivni sa ranama na zeludcu i dvanajstopalacnom crevu, sa refluksom i hipersekrecijom zeludacne kiseline. Pa, jos sam ziva a imam 28 skoro. Znaci da sumiram 13 godina i naviknes se nekada dobro nekada lose, ali prodje.

Bez brige redovne kontrole, paziti sta se jede i to poslusati ih, ali sam ces najbolje odrediti sta ti prija jer nije dijeta za cirase (tako se zove ne znaci da ti to imas) jednako dobra za sve. Nekom sa slicnim tegobama smeta paradajs, nekom ne, nekom smeta limun nekom ne.
Bez brige i ako mogu nekako da pomognem slobodno pitaj.
pozdrav i ne daj se

Meni je Cisap dao lekar na VMA. Na kontrolu mogu tek za dve nedelje, eventualno da zakažem koji dan ranije. Pitaću svoju doktorku da mi da klometol, jer sam ja njega koristio kada sam imao kiselinu u srednjoj školi i odlično ga podnosio 
Inače, od tada do sada nisam imao kiselinu do sada i ovom problematikom sa lekovima.
Čireve nemam jer danas nema krvi na papiru ... doktor na VMA mi je rekao da su oštećenja od antibiotika prolazna i da će meni biti OK kada popijem terapiju ...
Hvala puno na odgovoru koji si mi dala. Popričaću sa mojom doktorkom

Inače, od tada do sada nisam imao kiselinu do sada i ovom problematikom sa lekovima.
Čireve nemam jer danas nema krvi na papiru ... doktor na VMA mi je rekao da su oštećenja od antibiotika prolazna i da će meni biti OK kada popijem terapiju ...
Hvala puno na odgovoru koji si mi dala. Popričaću sa mojom doktorkom