Cirevi : ( ( (
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Nov 25, 2008 4:01 pm
Cirevi : ( ( (
Zdravo svima. Imam 18 godina, a od nedavno, Bogami, i problem sa cirevima. Sve je pocelo pre oko 2-3 meseca kada sam na trticnoj kosti dobio cir. Istisnuto, gnoj, krv, bla-bla, sve ok. Pre oko mesec dana mi se pojavi novi - na ledjima, ovaj put, u predelu kichmenog stuba(u visini grudi). Istisnut, gnoj, krv, znoj - sve OK. Prekjuce je novi poceo da mi se pojavljuje - ovaj put - na nosu. Ne znam shta da radim sa njima, nije da me boli, nego me nervira shto mi tako chesto iskache, i to sad na sred face
Zna li neko potencijalni uzrok ove "bolesti", kako se to lechi, shta raditi kada to iskochi (istiskati ili ne), kao i neki savet shta ja sada da radim. Hvala Vam unapred.

-
- Novi član
-
- Novi član
Iskreno - tu dijagnozu mi je dala moja majka, koja i sama nazhalost ima velikih problema sa istima. Uostalom, i nije ga tako teshko ouchiti - u trentutku dok ovo pishem, na nosu mi se pojavila crvena tachka prechnika 1cm, boli na dodir, izbochena je malo, mozhda 1-2mm, i kozha mi se u tom predelu stvrdnula.
Prethodna 2 chira su mi bila na ledjima i trtichnoj kosti, tako da i nisam imao shansu da ih vidim - ali znam da je u oba sluchaja bilo i gnoja, i one "vodice", i krvi na kraju. Takodje, u predelu trtichne kosti sam imao neshto poput "zhile", koja je vodila od mesta ispupchenja chira u pravcu ledja. Za ovaj na ledjima nemam nishta specifichno da dodam.
Molio bih chlanove da mi daju neki savet kako da se izborim sa tim, kao i da mi da mi daju bilo kakve informacije o istom problemu. Zahvaljujem unapred.
Prethodna 2 chira su mi bila na ledjima i trtichnoj kosti, tako da i nisam imao shansu da ih vidim - ali znam da je u oba sluchaja bilo i gnoja, i one "vodice", i krvi na kraju. Takodje, u predelu trtichne kosti sam imao neshto poput "zhile", koja je vodila od mesta ispupchenja chira u pravcu ledja. Za ovaj na ledjima nemam nishta specifichno da dodam.
Molio bih chlanove da mi daju neki savet kako da se izborim sa tim, kao i da mi da mi daju bilo kakve informacije o istom problemu. Zahvaljujem unapred.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Dermatolog obavezno da pogleda!
Mozda terapija antibioticima!
Odrzavanje higijene, izbegavanje masne jake i zachinjene hrane, pij bar 2 litre vode dnevno, izbaci sintetichke tkanine iz ormara,vrshi piling tela bar jednom u 2 nedelje.
I uz svo poshtovanje, tvoja majka nije lekar, obrati se struchnjaku kako bi izbegao pojavljivanje oziljaka na tim mestima gde ti se pojave takve bubuljice, chirevi, zovi ih kako hocesh.
Mozda terapija antibioticima!
Odrzavanje higijene, izbegavanje masne jake i zachinjene hrane, pij bar 2 litre vode dnevno, izbaci sintetichke tkanine iz ormara,vrshi piling tela bar jednom u 2 nedelje.
I uz svo poshtovanje, tvoja majka nije lekar, obrati se struchnjaku kako bi izbegao pojavljivanje oziljaka na tim mestima gde ti se pojave takve bubuljice, chirevi, zovi ih kako hocesh.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.