Cirevi : ( ( (

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
ResPecT_Cs
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 25, 2008 4:01 pm

Cirevi : ( ( (

Post od ResPecT_Cs »

Zdravo svima. Imam 18 godina, a od nedavno, Bogami, i problem sa cirevima. Sve je pocelo pre oko 2-3 meseca kada sam na trticnoj kosti dobio cir. Istisnuto, gnoj, krv, bla-bla, sve ok. Pre oko mesec dana mi se pojavi novi - na ledjima, ovaj put, u predelu kichmenog stuba(u visini grudi). Istisnut, gnoj, krv, znoj - sve OK. Prekjuce je novi poceo da mi se pojavljuje - ovaj put - na nosu. Ne znam shta da radim sa njima, nije da me boli, nego me nervira shto mi tako chesto iskache, i to sad na sred face :x Zna li neko potencijalni uzrok ove "bolesti", kako se to lechi, shta raditi kada to iskochi (istiskati ili ne), kao i neki savet shta ja sada da radim. Hvala Vam unapred.
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Jel ti dermatolog dao tu dijagnozu ili je to tvoja slobodna procena?
ResPecT_Cs
Novi član
Novi član

Post od ResPecT_Cs »

Izvinjavam se, ali, nisam razumeo ovaj odgovor. Nisam bio kod dermatologa, vec sam 'teo da se prvo raspitam kod nashih ljudi(zhivim u Shvedskoj, a ovde je, hvala Bogu, chekanje za pregled i po 2-3 meseca). Nadam se da cete moci da mi uputite neki savet.
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Kako nisi razumeo?Pitam te da li ti je dr dao dijagnozu da su to cirevi ili je to tvoj zakljucak!
Sada vidim da nisi bio kod dr.
Mozda se javi jos neko pa ce ti odgovoriti.Pozdrav.
ResPecT_Cs
Novi član
Novi član

Post od ResPecT_Cs »

Iskreno - tu dijagnozu mi je dala moja majka, koja i sama nazhalost ima velikih problema sa istima. Uostalom, i nije ga tako teshko ouchiti - u trentutku dok ovo pishem, na nosu mi se pojavila crvena tachka prechnika 1cm, boli na dodir, izbochena je malo, mozhda 1-2mm, i kozha mi se u tom predelu stvrdnula.

Prethodna 2 chira su mi bila na ledjima i trtichnoj kosti, tako da i nisam imao shansu da ih vidim - ali znam da je u oba sluchaja bilo i gnoja, i one "vodice", i krvi na kraju. Takodje, u predelu trtichne kosti sam imao neshto poput "zhile", koja je vodila od mesta ispupchenja chira u pravcu ledja. Za ovaj na ledjima nemam nishta specifichno da dodam.

Molio bih chlanove da mi daju neki savet kako da se izborim sa tim, kao i da mi da mi daju bilo kakve informacije o istom problemu. Zahvaljujem unapred.
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

iskreno, taj na trticnoj kosti, podseca na onu nekakvu dlaku sto se operise (kao urasla dleka). raspitaj se kod nekog ko je to imao... a cirevi, zaista ne znam.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Dermatolog obavezno da pogleda!
Mozda terapija antibioticima!
Odrzavanje higijene, izbegavanje masne jake i zachinjene hrane, pij bar 2 litre vode dnevno, izbaci sintetichke tkanine iz ormara,vrshi piling tela bar jednom u 2 nedelje.

I uz svo poshtovanje, tvoja majka nije lekar, obrati se struchnjaku kako bi izbegao pojavljivanje oziljaka na tim mestima gde ti se pojave takve bubuljice, chirevi, zovi ih kako hocesh.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori