ces. ces

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
shades
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 21, 2007 12:18 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

ces. ces

Post od shades »

Od pete do glave imam neke tackice koje lice na ujede komaraca a i svrbe tako.
Kucnog ljubimca nemam (na zalost) Kontakt sa psima sam imala dva dana pre nego sto je sve pocelo da me svrbi.
Ako su buve kao sto svi predpostavljaju, kako je moguce da vlasnici tih pasa (kod kojih sam bila u gostima) nisu izujedani, niko od mojih ukucana nije izuijedan (a meni se svaki dan pogorsava ovo sa svrabom i nove se tackice pojavljuju)
Operisana sam celioskopski (endometriozu, materica i jajnici) pre 20dana i dobila sam inekciju diferelina, pijem oligovit vitamine i propolis kapi, da li je moguce da je ovo u stvari neka alergijska reakcija na neki lek inekciju ili vitamine, ja stvarno ne razumem sta mi se desava i zasto samo mene izujedase (ako su buve) ???
Strasno me svrbi, celo telo mi je u tackicama (boginje sam prelezala) Kome da se obratim i sta bi ovo moglo da bude?
Pomagajte :cry:
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Koliko dugo pijes Oligovit? Da li si alergična na Penicilin?

Ovo pitam, jer ja jesam a Oligovit mi smeta (mada nemam tako drastične "ispade" kao ti-taj osip).

Ja bih izbacila sve iz upotrebe da vidim da li će se povući, ali svakako bih otišla kod lekara, ako je potrebno da uzmem uput i da odem na alergološka ispitivanja! Možda si alergična na životinjsku dlaku!???!

Sačekaj neki stručan odgovor a u medjuvremenu idi kod lekara!

Pozz, majja :wink:
goki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 05, 2007 4:43 pm

Post od goki »

Ako je samo alergija na zivotinjsku dlaku, onda bi trebalo da se stanje nakon prestanka izlozenosti smiruje, a ne da se pojacava.
Mislim da bi ipak to trebalo da pogleda lekar, jer mnogo cesto dermatoloski problemi lice jedan na drugog, pa je potrebno da dermatolog razgranici.
Pozdrav
shades
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 21, 2007 12:18 pm
Kontakt:

Post od shades »

Ma ne nije sigurno alergija na zivotinjsku dlaku, da li je moguce da posle 25god tako iznenada postanem alergicna na nesto sa cim sam ceo zivot povezana. (sa sedam godina sam pobegla od kuce na par sati i izmedju ostalog se sakrila i u kucizu za psa-mog tada najboljeg druga i nije mi bilo nista)
Meni ovo sa kolena gde mi je bilo najvise ujeda spalo na deo kod stopala (iznad malo) Inace sam oprala svu posteljinu usisala i sredila celu sobu i opet ujutru ponovo bila izgrizena a kod doktora nisam stigla. Sutra cu, moram stvarno me jako svrbi a ne znam sta je sto je najgore ali stvarno lici na ujede i traje evo vec pet dana i ne prestaje
Odgovori