Sy. cervicobrachiale
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
Sy. cervicobrachiale
Povrijedio sam se prilikom udara u dzak, kada je pochela da me boli shaka i pocheo se javljati pritisak u prstima, sjutra sam ponovo poshao na trening i pojachao vech postyojeche probleme. Potpuno mi se ukochio vrat, lijeva lopatica i javili su se uzhasni bolovi u ramenu i podlaktici i javilo se trnjenje dva prsta. Ortoped kao i fizijatar su mi postavili dijagnozu Sy cervicobrachiale. Uradio sam nalaz EMNG koji je u potpunosti u redu, takodje i nalaz RTG C kicme koji ne pokazuje da ima degenerativnih promjena na prshljenovima, niti pritiska na neki nerv. Sad posle mjesec dana fizikalne terapije kao i agresivnih masazha bolovi su prestali ali ostao je problem koji se sastoji u sledechem: naime jedno odredjeno vrijeme u toku dana osjecham obamrlost gornjeg dijela ledja, ramena i ruke onda mi se za kratko vrijeme najcheshche posle masaze povrati osjechaj odnosno osjecham da je sve u redu kao i prije povrede, i ta stanja obamrlosti i ozivljavanja se smjenjuju vishe puta u toku dana. Pored toga ostao mi je pritisak u jednom prstu, osjecaj je kao da mi je neko prignjechio prst. Molim vas da mi odgovorite shta dalje da radim i da li che ovaj problem (pretpostavljam da je neki nerv u pitanju) posle doglednog vremena nestati . Ostajem vam unaprijed zahvalan
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Najcesce sve to prestane samo od sebe (ako je EMNG uredan i ako RTG ne pokazuje vece promene, a i eventualno uradjeni MR je uredan). Mesec-dva-tri, ume da boli ili da trni, ili oba - ali proci ce.
Sve najbolje.
Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Sy. cervicobrachiale
Puno hvala na ovom ohrabrujuchem odgovoru.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Sy. cervicobrachiale
Radim sve moguche kombinacije za rameni, vratni kao i grudni pojas, mada sam u treningu 4-5 god. i chitav taj predio mi je dosta jak, tako da mi te vjezhbice jachanja budu malo smijeshne, mada su izuzetno korisne.Postavio bih pitanje da li usled spazma mishicha koji su neposredno vezani za biceps i triceps, mozhe da dodje do atrofije bicepsa i tricepsa. Na googlu sam nashao puno simtoma koji mogu nastati kao posledica spazma ali ne i atrofije, pa me to interesuje.