Cedevita leči astmu?!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Cedevita leči astmu?!

Post od donka »

Pre nekoliko meseci (tacno kada sam dovela nekoliko macaka u stan) dobila sam kijavicu, curenje nosa, sto je za par nedelja preraslo u kasalj i gusenje narocito tokom noci. Potucala sam se od lekara do lekara, dobila gomilu lekova za alergiju koji su delovali na rinitis ali na gusenje slabo. Kad sam nekih mesec i po dana od pocetka simptoma konacno stigla do alergologa koji je delovao kompetentno, vec sam imala zvizdanje u plucima i u ordinaciji (inace je dotad zvizdanja bilo kod kuce, cim izadjem napolje svi simptomi su prestajali, lekari su tvrdili da su mi pluca cista). Ona mi je dijagnostikovala bronhijalnu astmu i dala mi je lekove Seretide i Singulair. Otkad sam pocela da ih koristim sve tegobe su bile kao rukom odnesene. Medjutim...

Zbog finansijske situacije vise nisam u stanju da ih kupujem (kostaju 2600 dinara jednomesecna doza kada se uzimaju na recept, ko zna koliko bez recepta), i gusenje tokom noci je ponovo pocelo (mada manje dramaticno nego ranije, uspem da zaspim uprkos njemu ali je prisutno svake noci). Ali sinoc je gusenje izostalo. Pomislila sam da je moguce da se ono javlja samo kada sam umorna, jer ga dobijam kasno u noc bez obzira da li sam u krevetu ili ne, a juce sam zaspala nekih 10 sati nakon sto sam se probudila, pa nisam ni imala priliku da se cestito umorim. I onda se sledeceg dana tj. danas rano probudim, i ostanem budna do kasno u noc, umorna, ali gusenja nema pa nema! I onda premotam film i shvatim da od juce pijem Cedevitu, po nekoliko casa uvece pred spavanje. Ljudi moji da li je to moguce? Da najobicnija Cedevita iz supermarketa moze da zameni lekove od 2600 dinara? Ili sam se prosto navikla na alergene? (Posto macke i dalje imam, stavise broj im se uvecava a ne smanjuje...)
gloria2
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 3:05 pm

Re: Cedevita leči astmu?!

Post od gloria2 »

Očigledno je da ste alergični na mačke.Cedevita sigurno ne leči astmu,nego se vaš imunitet možda povećao zbog visokih doza vitamina C,pa reakcija nije tako burna.Jedino i najefikasnije rešenje za sve alergije je da koliko je moguće izbegavate kontakt sa alergenima koji je izazivaju.Birajte,ili mačke,ili vaše zdravlje!
donka
Aktivan član
Aktivan član

Post od donka »

Pa zar moze imunitet da ojaca tako brzo, znaci kupila sam Cedevitu uvece, popila prvu casu negde oko 10 sati, i to vece uopste nisam imala gusenje (koje je pocinjalo obicno posle ponoci). Ne znam, ovo je mnogo cudno ili je neka koincidencija. (Cudna je i sama ta moja reakcija na macke, posto na nisam alergicna na njih, tako da pojma nemam sta mi to na njima smeta kad nije taj protein na koji su ljudi obicno alergicni)
gloria2
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 3:05 pm

Post od gloria2 »

Ako se to desilo isto veče,onda je to slučajnost,možda niste alergični na taj protein nego nešto drugo u vezi njih,stvarno ne znam? :o
Belladonna79
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 16, 2010 3:01 pm

Post od Belladonna79 »

Donka,kao prvo,koliko dugo imate mace pa su se simptomi pojavili?Drugo,smatram da jeste bili alergicni pa se organizam senzibilisao i odreagovao svoje,da bi nakon toga nadvladao aleregene.Ne verujem da Cedevita ima ikakve veze sa tim.U svakom slucaju bitno je da je vama dobro!
donka
Aktivan član
Aktivan član

Post od donka »

Ja sad pijem po nekoliko casa dnevno, strah me da prestanem, a znam da je iracionalno :lol:

Mace sam dobila 1. avgusta, i simptomi su poceli u isto vreme. Posto su tada bili mali macici i macka sa njima nisu se nikuda pomerali pa uglavnom nisam imala probleme, ali primetila sam da cim se nadnesem nad njih da ih posmatram ili mazim, nos pocinje da mi curi kao da je neko odvrnuo slavinu. Onda kako su oni rasli i svuda se razmileli, po meni, po krevetu itd, tako su se i simptomi pogorsavali dok nisam dobila dijagnozu astma. A pre mesec dana sam donela jos jednu macku sa macicima, i sada svi zajedno trce po kuci, prosto se pitam da li je moguce da je organizam kapitulirao pred tom kolicinom alergena i prestao da reaguje. Sto bi stvarno bilo super, posto zelim da dvoje zadrzim za stalno, kada ostale razdelim.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Sto se tice cedevite, mislim da moze da deluje samo pozitivno u smislu da je u pitanju autosugestija. Sto se alergije na mace tice, imam par prijatelja sa tim problemom i iskreno, nikada se nisu adaptirali na to. Postoje periodi zatisja i bura, ali generalno uvek ima problema...P.s ne preteruj sa cedevitom da ti ne nastrada zeludac!
donka
Aktivan član
Aktivan član

Post od donka »

Ako se osmelim, napravicu eksperiment i prestati da je pijem, da vidim ima li razlike... posto stvarno ne mogu da verujem sta se desilo! Ja inace nisam alergicna na taj protein iz macje pljuvacke, sto se zapravo zove alergija na macke, nego na nesto drugo a ne znam sta. Da li je to neki mikroorganizam koji je kolonizovao njihovo krzno, pa vremenom odumro... ko zna! Znam da obicna prasina i grinje nisu bile u pitanju, posto ih redovno kupam i isto mi je bilo, i kad su ciste i kad su prasnjave.
Odgovori