BUrsitis

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
Sofi91
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 10, 2005 7:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

BUrsitis

Post od Sofi91 »

Nedavno mi je postavljena dijagnoza bursitisa. Rekli su da moze biti veoma ozbiljno, ali ja uopste ne znam o cemu se radi! Mozete li mi reci sta je uopste bursitis i da li je to stvarno opasno, kao i da li cu moci da treniram kosarku kao i do sada?!
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Burzitis predstavlja nakupljanje sluzne tecnosti u kesicama oko zglobova. Moze da se javi na svakom zglobu, ali se u praksi najcesce vidja u predelu kolena i lakta.

Najcesce nastaje usled prekomerne fizicke aktivnosti, a znatno redje u sklopu neke infekcije ili nekog sistemskog oboljenja (npr. reumatoidni artritis).

Lecenje se nacelno sastoji u mirovanju i kod vecine obolelih dolazi do povlacenja otoka.

Ukoliko to ne pomogne, dolazi u obzir vadjenje tecnosti iz sluzne kesice.

Ukoliko ni ovo ne pomogne, u obzir dolazi operacija, ali uvek postoji rizik da se tecnoscu napuni neka od preostalih sluznih kesica.

Sve zajedno, burzitis se ne bi mogao nazvati opasnom boljkom, a i ne ogranicava bavljenje sportom kad se jednom izleci.
Lemurcina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 11, 2013 3:14 pm

Re: BUrsitis

Post od Lemurcina »

Pre nedelju dana ili dve, povredio sam koleno, ( bursitis ) i redovno sam odmarao i lecio se ledom i slicno.... povlaci se... i ostalo je jako malo oteknuce, nastavljam sa ledom i da mazem sa ''zelenom konjskom mascu''. Citao sam po netu o Bursitis-u ali nigde ne mogu da nadjem kad mogu poceti sa treninzima, naravno laganim.. (treniram gimnastiku ).... posto mi je jako malo oteknuce, (jedva da se premicuje ) mogu li da pocnem sa laganim treninzima vec sad ili ne... hvala ..pozdrav.
Odgovori