uff...ne znam ni odakle da pocnem...
pa ovako, imam 18. godina i skoro 3 god sam bulimicarka...u pocetku nije bilo toliko nagona za povracanjem unete hrane, i nisam se toliko brinula jer se nije desavalo precesto...
medjutim zadnjih 2 meseca, povracam svaki dan i to po 3 puta nekad, iscrpljena sam i brinem za svoje zdravlje, svaki put kazem sebi "necu vise", ali ubrzo pokleknem opet...samo o tome razmisljam, prejedam se svacim sto mi padne pod ruku a onda...znate vec...
ne mogu vise, sama sam u ovom problemu i zaista nemam osobu kojoj bih mogla da poverim svoj problem...niti zelim to...
zelela bih da cujem jos neka iskustva, ukoliko ima (a verujem da ima) jos nekoga sa ovim problemom, milsim da ce mi puno pomoci podrska...
hvala...
bulimija-pomoc!!!
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm
Caos, hijena.
Ja sam od svoje 11-e do svoje 15-e godine bila anorexichna. Sama iz tog problema nisam mogla da se ishchupam. Ugojila bih se bar kilograma, da bih ubrzo potom opet smrshala. Prosto, chim se ugojim, osecam se nekako "tesno" u sopstvenoj kozhi. I bezmalo puta mi se desilo da povratim sve shto sam pojela, jednostavno, na silu ne ide.
Moj savet ti je da se obratish nutricionisti. Dace ti plan ishrane, sa puno manjih obroka tokom dana, koji cesh morati da poshtujesh i da redovno idesh na kontrole, a ne bi bilo loshe ni psihologa da posetish jer je to, ipak, problem koji dolazi iz glave.
Verovatno ti nece poci da rukom da se reshish bulimije iz prvog pokushaja (ja sam se dosta brzo ugojila nakon posete nutricionisti, ali sam ubrzo i smrshala, da bih se kasnije gojila ponovo josh godinu dana, polako, dok se nisam ustalila da normalnoj tezhini), ali ne odustaj.
Sve najbolje.
Ja sam od svoje 11-e do svoje 15-e godine bila anorexichna. Sama iz tog problema nisam mogla da se ishchupam. Ugojila bih se bar kilograma, da bih ubrzo potom opet smrshala. Prosto, chim se ugojim, osecam se nekako "tesno" u sopstvenoj kozhi. I bezmalo puta mi se desilo da povratim sve shto sam pojela, jednostavno, na silu ne ide.
Moj savet ti je da se obratish nutricionisti. Dace ti plan ishrane, sa puno manjih obroka tokom dana, koji cesh morati da poshtujesh i da redovno idesh na kontrole, a ne bi bilo loshe ni psihologa da posetish jer je to, ipak, problem koji dolazi iz glave.
Verovatno ti nece poci da rukom da se reshish bulimije iz prvog pokushaja (ja sam se dosta brzo ugojila nakon posete nutricionisti, ali sam ubrzo i smrshala, da bih se kasnije gojila ponovo josh godinu dana, polako, dok se nisam ustalila da normalnoj tezhini), ali ne odustaj.
Sve najbolje.
Moras da naucis da volis sebe i da prihvatis sebe onakvu kakva jesi! Niko te nece vise voleti zato sto si nekoliko kilograma mrsavija ili zato sto si nekoliko kilograma deblja. To su gluposti koje idu, naravno, iz glave. Bulimija je inace povezana sa nesigurnoscu i nedostatkom ljubavi. Moras postaviti odredjene stvari na svoje mesto, pa krenuti da se suocavas, pre svega sa sobom!