bubuljice +++

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Wlada
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 09, 2004 1:00 am

Post od Wlada »

Wlada
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 09, 2004 1:00 am

Post od Wlada »

sad imam 19 godina. Trebalo bi to da prodje. Prolaze one, ali veoma sporo. moze li nesto da se koristi da ubrza taj proces???? Najgore je sto ostaju oziljci od njih. Ili ima li neko sredstvo koje bi recimo smanjilo nastanak novih bubuljica? kad sam bio kod dermatologa, dao mi je neke terapije sa tecnim azotom, ali zbog obaveza nisam mogao da stignem sve da odradim. I jos jedno pitanje, mada ce zvucati glupo, ali koja je razlika izmadju bubuljica u pubertetu, i acne vulgaris??? Moze li se to videti "golim okom"??? Mislim da znam da li da trcim kod dermatologa po svaku cenu, ili ima vremena..... HVALA
Any
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 05, 2004 1:00 am

Post od Any »

Acne vulgaris su vas problem,to su zapravo bubuljice koje imaju vise oblika.Kad su prisutne samo crene tockice bez upale to se zove acne comedonica.Upale to jest bubuljice one lakse zovu se acne papulopustulosa, a one teze acne conglobata.Ukoliko ostavljaju oziljke onda stvarno morate dermatologu da vam da antibiotik koji se pije kroz nekoliko mjeseci ili isotretinoin.
Da ublazite nastanak novih i izljecenje posojecih mozete lice cistiti dva puta dnevno losionom s dodatkom salicilne kiseline i rezorcina.Ujutro na upale stavljajte antibiotik kao sto je Dalacin T otopina, a navecer cijelo lice namazite Skinoren kremom.Terapiju morate provoditi mjesecima.Problem s aknama moze potrajati i do 30 godina, ali ako ih budete lijecili mozete ih staviti pod kontrolu i izbjeci nastanak oziljaka.
Odgovori