Bubuljice na licu

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

stemak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 01, 2011 9:10 pm

Bubuljice na licu

Post od stemak »

Pozdrav, vec 3-4 godine imam ovaj problem i u poslednje vreme mi bas smeta. Najgore je to sto ja ne znam sta je to pa ako neko moze da mi pomogne evo slike dole na linku. Ima ih na obe strane lica, neke su sitnije a neke krupnije.

http://imageshack.us/photo/my-images/231/unledbt.jpg/

Hvala vam puno unapred :D
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Re: Bubuljice na licu

Post od vasa »

mislim da to nije tako strasno--malo povedi racuna o ishrani-ne slatko ne masno i ljuto i papreno i alkohol
a jesi li isao kod dermatologa---koliko imas godina?
stemak
Novi član
Novi član

Post od stemak »

Nisam isao kod dermatologa, a imam 22 godine. Zanima me da li postoji neka krema za ovo i kako se uopste ove bubuljice zovu.
Hvala
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

ima sigurno puno krema--video si i na TV reklamu koja se bas vrti ovih dana al ja mislim da ipak trebas otici kod dermatologa i pokusati da se pridrzavas neke vrste dijete
stemak
Novi član
Novi član

Post od stemak »

Ok, hvala ti puno...
inffreak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 27, 2011 1:42 am

Post od inffreak »

ja ti preporucujem da zahvalis bogu sto ovo imas, ovo nije nista, zamisli da su one crvene i da ih imas dosta...
stemak
Novi član
Novi član

Post od stemak »

inffreak napisao:ja ti preporucujem da zahvalis bogu sto ovo imas, ovo nije nista, zamisli da su one crvene i da ih imas dosta...
:D
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Ne vidi se na slici dobro svaka promena,pa nisam siguran da su sve mitiseri(komedoni),ali vecina sigurno jeste.
Nikakve kreme koje se reklamiraju ne dolaze u obzir.Ukoliko ti to smeta,a verovatno da cim si trazio pomoc,otidji kod dermatologa.
Obicno se mitiseri tretiraju salicilnom kiselinom ili benzoil peroksidom,u zavisnosti od inteziteta.
To ne bi bilo pozeljno da sam uvodis,jer moze doci do iritacije koze.
Dok ne odes kod dermatologa,za umivanje korsti samo blage sapune ,a ako koristis neke kreme za lice ili posle brijanja vodi racuna da to budu lagane i nemasne kreme,npr pantenol krem gel.
Ako si iz Beograda,a zelis preporuku dermatologa,javi se.
Hrana ne utice bitno na problem koji imas.
Zdrava ishrana prija celom organizmu,pa tako i kozi,ali to nikako ne podrazumeva bilo kakve dijete.
Sve umereno.
stemak
Novi član
Novi član

Post od stemak »

Shomy napisao:Ne vidi se na slici dobro svaka promena,pa nisam siguran da su sve mitiseri(komedoni),ali vecina sigurno jeste.
Nikakve kreme koje se reklamiraju ne dolaze u obzir.Ukoliko ti to smeta,a verovatno da cim si trazio pomoc,otidji kod dermatologa.
Obicno se mitiseri tretiraju salicilnom kiselinom ili benzoil peroksidom,u zavisnosti od inteziteta.
To ne bi bilo pozeljno da sam uvodis,jer moze doci do iritacije koze.
Dok ne odes kod dermatologa,za umivanje korsti samo blage sapune ,a ako koristis neke kreme za lice ili posle brijanja vodi racuna da to budu lagane i nemasne kreme,npr pantenol krem gel.
Ako si iz Beograda,a zelis preporuku dermatologa,javi se.
Hrana ne utice bitno na problem koji imas.
Zdrava ishrana prija celom organizmu,pa tako i kozi,ali to nikako ne podrazumeva bilo kakve dijete.
Sve umereno.
nisu mitiseri problem njih imam samo u predelu nosa i to je to, nista strasno, vec ove zute bubuljice... tako su iritirajuce...
inace ja upste nema problema sa ishranom, ne preterujem ni u cemu i pokusavam koliko god mogu da se hranim zdravo, pri tom bavim se i aktivno sportom...
nisam iz bg-a, i znaci da koristim tu pantenol kremu, za umivanje?
da napomenem imam masnu kozu...
unka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:47 pm

Post od unka »

Meni to vise lici na grizeve. To su bele kuglice koje se ne cede kao bubuljice nego ih kozmeticar odstranjuje sa iglom. To ima jako velik broj ljudi. Meni su bila dva ispod oka i nestali su upotrebom antibakterijskog korektora. Nadam se da ce ti se jos neko javiti da ti pomogne!
Slika
stemak
Novi član
Novi član

Post od stemak »

Unka u pravu si, gledao sam sad malo po netu i to je to, grizevi... Da li postoji neki drugi nacin za njihovo ukljanjanje osim cedjenja iglom kod kozmeticara? Nesto sto ja mogu sam da ucinim kuci?
unka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:47 pm

Post od unka »

Mislim da ne to uopste ne boli. Kozmeticar samo bocne iglom nakon cega izadje sama bela kuglica ili je izvadi. Da sam cedis mislim da bi sebi napravio veliki problem i totalni haos i tesko da mozes da ih iscedis, jer to mora uraditi strucnjak. Oni tacno znaju kako treba to da urade. Kad odes kod kozmeticara, ali provereno dobrog lice ce ti biti super i bices miran dugo vremena. Moj muz je imao problema sa licem i jedno vreme je isao na tretmane i lice mu se mnogo sredilo od tad. Jos da pomenem da kozmeticarke mnogo rade sa zenama jedno musko je bilo kao osvezenje, drzale su ga u salonu kao malo vode na dlanu. Divanio s njima pio caj uopste ti nece biti lose :D
Slika
Odgovori