Molim vas za pomoc. Vec nekih nedelju dana mi otice i trne desna ruka, tacnije cela saka i podlaktica. Zglob me nijedan ne boli,kao ni kicma ili nesto trece. Prvo je pocela saka da mi trne nocu i to toliko jako da sam imala osecaj da ce mi saka puci koliko je natekla...i isam mogla saviti prste od otoka i trnjenja. Posle par noci istih sad mi trne i danju. Uglavnom je stalno saka bar malo otecena a u talasima ceo dan otice jace i trne. Nema nikakvih podliva ni promene boje na kozi. Moze li mi neko pomoci sta to moze biti? Bar da me uputi kod koga d krenem. Jesu li bubrezi ili cirkulacija ili neki ukljesten zivac?
Hvala unapred
Bubrezi ili...?
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 9:15 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Re: Bubrezi ili...?
Fizijatar!
Cervikalna kichma je problem, promenite krevet, polozaj u kom spavate do tada!
Cervikalna kichma je problem, promenite krevet, polozaj u kom spavate do tada!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 9:15 pm
Jao pa imam nov krevet i nov simpov dusek. Zar je moguce da mi se to desava zbog loseg spavanja?
Imam apsolutno isti problem koji je poceo pre oko 2 meseca. U pocetku nisam toliko obracala paznju na trnjenje desne ruke jer sam mislila da sam je prikljestila u toku spavanja, ali je to pocelo sve cesce da se desava i sad me bol redovno budi u toku noci a pocelo je da se desava i preko dana kada je ruka u stanju mirovanja. Suprug i ja zivimo sa njegovim roditeljima i guramo se na malom krevetu, dok se ne preselimo u novu kucu. E sad, da li je problem krevet ili stres sto se svakodnevno moram susretati sa njegovim "divnim" roditeljima? 

It's true that we don't know what we've got until we lose it, but it's also true that we don't know what we've been missing until it arrives...
Ne znam dal sam potrefila temu al tice se bubrega i treba mi pomoc oko prevoda dijagnoze urologa.
Imam bolove u desnoj slabinskoj regiji koji se sire napred u desnu preponu. Pre dva dana sam imala napad bubrega,tako su pretpostavili dr. iz Hitne , imala sam visoku temperaturu, povracanje, pad u nesvest, drhtanje, ucestalo mokrenje i intezivan bol u donjem delu stomaka.
Echo abdomena: Jetra je homogena, urednog KK dijametra,bez dilatacije intrahepaticnih zucnih puteva i bez fokalnih promena.Zucna kesa se ne moze explorisati usled kolabiranosti zidova(neadekvatna priprema). U RP ne uocavam uvecane Igll. Pankreas homogen, hiperehogen bez dilatacije W kanala.
Oba bubrega su urednih dimenzija i debljine parenhima. Desno nesto naglaseniji PK sistem bez jasno uocljivog razloga.
Mokracna besika je uredne debljine detrusora bez intraluminalnih proliferata poreklom od epitela. Slezina homogena, urednog KK dijametra, bez fokaloza.
Radna Dg: Cystitis acc. susp.
Molim Vas recite mi sta ovo znaci?
Hvala unapred
Imam bolove u desnoj slabinskoj regiji koji se sire napred u desnu preponu. Pre dva dana sam imala napad bubrega,tako su pretpostavili dr. iz Hitne , imala sam visoku temperaturu, povracanje, pad u nesvest, drhtanje, ucestalo mokrenje i intezivan bol u donjem delu stomaka.
Echo abdomena: Jetra je homogena, urednog KK dijametra,bez dilatacije intrahepaticnih zucnih puteva i bez fokalnih promena.Zucna kesa se ne moze explorisati usled kolabiranosti zidova(neadekvatna priprema). U RP ne uocavam uvecane Igll. Pankreas homogen, hiperehogen bez dilatacije W kanala.
Oba bubrega su urednih dimenzija i debljine parenhima. Desno nesto naglaseniji PK sistem bez jasno uocljivog razloga.
Mokracna besika je uredne debljine detrusora bez intraluminalnih proliferata poreklom od epitela. Slezina homogena, urednog KK dijametra, bez fokaloza.
Radna Dg: Cystitis acc. susp.
Molim Vas recite mi sta ovo znaci?
Hvala unapred