Resio sam da pustam kosu, cuo sam da postoje samponi za brzi rast kose, pa me zanima kakva su iskustva i gde se moze nabaviti ?
Pored tog mozda postoje jos neki nacini za brzi rast kose pa zelim da vas cujem.
Brzi rast kose - vasa misljenja
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
dlaka raste tako sto se matriksne celije dlake keratinociti koji se nalaze u korenu dlake dele odredjenim tempom.
Taj tempo je utvrdjen genetskom sifrom s jedne strane i spoljasnjim uticajima sa druge strane.
Mnogi spoljasnji uticaji mogu naterati celije da se brze dele.
To su takozvani mitogeni agensi koji ubrzavaju mitozu-podelu jedra , srca celije. Medjutim sto je brzo, obicno je kuso, pa se zbog brze deobe ne odvija pravilno sazrevanje celija i dlaka bi rasla sa greskom.
To se najbolje vidi kod psorijaze.
Tu se deoba celija odvija 6 x brze nego kod ostalih ljudi bar sto se tice glatke koze.
Zato je medjutim njihova koza manje kvalitetna, nokti su mekani i stvaraju se rupice na nokatnoj ploci i odvaja nokat od podoge.
Spavaj dobro, jedi razNovrsno i udri brigu na veselje i kosa ce ti porasti kad se najmanje budes nadao.
Ako imas neki poseban razlog da preko noci budes Samson postoje i metode nadogradnje kose koje su estetski prilicno OK.
Taj tempo je utvrdjen genetskom sifrom s jedne strane i spoljasnjim uticajima sa druge strane.
Mnogi spoljasnji uticaji mogu naterati celije da se brze dele.
To su takozvani mitogeni agensi koji ubrzavaju mitozu-podelu jedra , srca celije. Medjutim sto je brzo, obicno je kuso, pa se zbog brze deobe ne odvija pravilno sazrevanje celija i dlaka bi rasla sa greskom.
To se najbolje vidi kod psorijaze.
Tu se deoba celija odvija 6 x brze nego kod ostalih ljudi bar sto se tice glatke koze.
Zato je medjutim njihova koza manje kvalitetna, nokti su mekani i stvaraju se rupice na nokatnoj ploci i odvaja nokat od podoge.
Spavaj dobro, jedi razNovrsno i udri brigu na veselje i kosa ce ti porasti kad se najmanje budes nadao.
Ako imas neki poseban razlog da preko noci budes Samson postoje i metode nadogradnje kose koje su estetski prilicno OK.
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
mozda i postoji sampon za brzi rast kose, ali kao sto smo vec naucili da sto je i brzo moze biti kuso. ako ti izraste kosa brzo, a bude tanka kao kod Sumenka ne verujem da ce taj sampon postati popularan.
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.