Bromazepam

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
jelica60
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 05, 2011 3:47 pm

Bromazepam

Post od jelica60 »

Postovani,

pre 7 godina prepisana mi je terapija protiv povisenog krvnog pritiska, koja ukljucuje i bromazepam (3x3mg dnevno), koju i sada uzimam. Nisam u mogucnosti da odem kod lekara jer nemam zdravstvenu knjizicu, pa se nadam da ovde mogu dobiti savet.
Zelela bih da prestanem da uzimam bromazepam, ali sam procitala da se to mora uraditi postepeno. Da li mi mozete dati savet kako da to uradim?

Unapred hvala,
Jelica
rodja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 24, 2006 7:36 pm

Re: Bromazepam

Post od rodja »

Prosto ne mogu da poverujem da je neko zbog povišenog pritiska prepisao Bromazepam u toj dozi. Ali, sada šta je ,tu je. Za početak počnite postepeno da smanjujete dozu, i to jutarnju i podnevnu , recimo 1,5mg +1,5mg +3 mg. Nakon izvesnog vremena, iskljuite prvo podnevno dozu, pa onda nakon odredjenog perioda jutarnju, tako da Vam ostane na kraju samo vecernja doza, koju probajte da vremenom dovodete do toga da uzimate samo po potrebi.
Zaista ne znam kako ste funkcionisali u toku dana sa toliko Bromazepama. Probajte , a ako ne ide zatrazite i pomoc psihijatra. Prosto ,mislim, da mozete da imate i apstinencijalne krize, mada ne znam koliko dugo ste uzimali lek. Srećno.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Re: Bromazepam

Post od vasa »

posto sam i sad na bromazepamu-vec 3 meseca al u manjoj dozi a vec 2 puta sam uzimao po par meseci moj savet je da pokusas smanjivati al u periodu kad ti bas dobro-recimo kad nesto promenis u svakodnevnici-ja sam to radio za vreme godisnjeg odmora-jednostavno pocnem smanjivati i zaboravljati da ga uzmem i tako prodje a ovako u svakodnevnici uvek sam osecao da moram uzeti i tako se vuklo--mozda malo osetis krizu al samo ce se to izgubiti-samo ako se ti osecas bolje-pokusaj
Odgovori