Treniram vaterpolo od skora sam poceo sa depiliranjem (2 puta u salonu do sada). Posto trenutno nemam novca za placanje depilacije, interesuje me da li preporucujete brijanje obicnim brijacem kod kuce? Planiram da brijem samo noge.
I naravno, da mi pojasni neko da li je mit ili istina -
Da li ce dlake posle brijanja brze rasti ili je to najobicnija glupost?
Pozdrav svima
Brijanje dlaka
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jan 06, 2008 6:49 pm
Nisi me dobro razumela. Nisam zeleo da uporedim depliaciju i brijanje, znam da depilacija cupa i koren. Mene interesuje samo da li brijanje ziletom pospesuje brzi rast dlake nego inace. Npr. ja sam proslog petka obrijao dlake na nogama ziletom i sad vec polako izbijaju. Ako ih sada obrijem, hoce li one sve brze i brze rasti, svakim brijanjem?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm
Licno mislim da ne rastu ni brze ni gusce.
Nakon brijanja dlacice koje pocinju da rastu budu ostre jer su odsecene na mestu gde imaju svoju punu sirinu. Samim time dlaka izgleda deblje i uocljivija je pa odatle utisak da rastu brze. I sam rast je drugaciji. Rastu pravo iz korena pod pravim uglom u odnosu na kozu.
Nakon depilacije prvo se pojavljuje vrh dlacice koji je tanji i samim time meksi pa to ne izgleda toliko upadljivo. Dlacica koja se pojavljuje ne strci vec prirodno ide uz kozu.
Uf, napravih filozofiju od ovoga mada mi nije bila namera! Sory
Nakon brijanja dlacice koje pocinju da rastu budu ostre jer su odsecene na mestu gde imaju svoju punu sirinu. Samim time dlaka izgleda deblje i uocljivija je pa odatle utisak da rastu brze. I sam rast je drugaciji. Rastu pravo iz korena pod pravim uglom u odnosu na kozu.
Nakon depilacije prvo se pojavljuje vrh dlacice koji je tanji i samim time meksi pa to ne izgleda toliko upadljivo. Dlacica koja se pojavljuje ne strci vec prirodno ide uz kozu.
Uf, napravih filozofiju od ovoga mada mi nije bila namera! Sory
Re: Brijanje dlaka
Pozdrav,Fudbaler_89 napisao:Treniram vaterpolo od skora sam poceo sa depiliranjem (2 puta u salonu do sada). Posto trenutno nemam novca za placanje depilacije, interesuje me da li preporucujete brijanje obicnim brijacem kod kuce? Planiram da brijem samo noge.
I naravno, da mi pojasni neko da li je mit ili istina -
Da li ce dlake posle brijanja brze rasti ili je to najobicnija glupost?
Pozdrav svima
Netacno je da posle brijanja dlake rastu brze. To je stvar nasledja i delovanja hormona. S godinama dlake postaju cvrsce. Kada decaci od 15, 16 godina pocinju da se briju, njihova brada je kao paperje. Vemenom, ona postaje grublja, ali ne zbog brijanja.
To, sto se nekome cini da dlake brze rastu, posledica je lose obavljenog brijanja. Kod osoba koje se svakodnevno briju (taj sam), koza moze ostati potpuno glatka oko 10 sati, a sledecih 4 sata ce se osecati kako dlake lagano izbijaju na povrsinu (inace imam jako cvrstu bradu, tako da neko ne pomisli da se radi o paperju).
Mislim da je najbolje da se brijes kod kuce obicnim brijacem. Kojim, to je stvar tvog izbora, ali na tvom mestu ne bih isao „do kraja“, odnosno, da povrsina koju brijes bude savrseno glatka, odnosno, da isecas dlake ispod povrsine koze (to cine brijaci sa 2 i vise nozica), kao i da se ne izbrijavas, jer mozes imati probleme sa urastanjem dlaka, peckanjem (reakcija na hlorisanu vodu u bazenu), i sl.
I u ranijim temama o brijanju sam naveo dva sajta, pa cu to uciniti opet:
www.badgerandblade.com
www.shavemyface.com
I devojke na ovim sajtovima mogu saznati dosta korisnih stvari.
Pozdrav,
mr M.
-
- Novi član
Fudbaler_89 napisao:Ovo je kljucna recenica jer sam bas hteo da postavim pitanje 'da li ce vremenom dlaka postati kao na bradi, ostra i gusta, jer se jako cesto brijem(svaki drugi dan)'.Vemenom, ona postaje grublja, ali ne zbog brijanja.
Hvala na pomoci, sad sam bezbrizan.
Pozdrav
Mala ispravka - kada sam napisao da ce vremenom postati grublja, imao sam na umu dlake na licu. Malje na drugim delovima tela ce takodje postati tamnije i grublje, ali ne toliko grube i ostre kao na licu (obrazima, vratu, vrhu brade, brkovima). Ukoliko si prirodno plavokos, ni dlake na nogama nece biti znacajno izrazene.
Mislim da ipak nemas razloga da se brines da ce ti noge „zarasti u dlake“. Jedan je Andro Knego.
Pozdrav,
mr M.
-
- Novi član