Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Vec par godina imam problem za tinitusom koji me toliko iritira da ne mogu da zaspim uvece (koliko god bio umoran). I kad napokon uspem da potonem u san, lako se budim i na najmanji zvuk a nakon toga ne mogu ponovo da zaspim pa se vrtim po 2-3 sata po krevetu... U tom trenutku tinitus je puno jaci a ja sve nervozniji. Kad se probudim, osecam bol u vratu, napetost vratnih zila, tinitus je i dalje prisutan a osecam se kao da nisam ni spavao... Moze li biti problem sa nekim nervom? Jako zdravo se hranim, vezbam, aktivan sam, nisam pusac, alkohol izbegavam, mlad sam, a osecam se kao penzioner sa ovim zujanjem.
tinitus ili... za koje se zna i pod imenom sustanje, zvisdanje ili zujanje u usima.... ono sto je karakteristicno za ovaj nimalo prijatan sum u uhu je to da po pravilu za njega nisu odgovorni nikakvi spoljasnji izvori zvuka i da su njih svesni samo oboleli,,,. kod odraslih se javlja kod gotovo svake pete osobe u nekom obliku...
U pocetku sam i ja mislio da je mozda uzrok glasna muzika, medjutim shvatio sam da nekad nisam izlozen buci i po nedelju dana, a i dalje imam isti problem.
Помири се са ситуацијом. Мале су шансе али можеш да пробаш са великом дозом квалитетног витамина Б6, препаратима од Гинко билобе, јабуковим сирћетом, растезањем вратне кичме.
Masaza ti bi sigurno prijala, a nerviranje je poseban problem kome se moras posvetiti, i poraditi nesto na tom polju.
Ako otlonis nervozu, verujem da ces resiti i ostale probleme, samo treba pronaci glavni uzrok, al uz trud sve se moze.
Da bi ti neko pomogao moras biti dosta opsirniji.