Bolovi u stomaku.

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Luuunja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 28, 2013 4:56 pm

Bolovi u stomaku.

Post od Luuunja »

Naime ja sam imala jake bolove u stomaku, gornji levi deo. Ispod rebara. Prvo sam mislila da je bubreg, pa sam išla kod lekara, koji mi je pregledao trbusnu aortu i rekao mi je da je normalnih dimenzija. Ali mene je to jako bolelo kada se prejedem i kao da mi je srce kucalo na tom mestu. Da li je logicno da ako krenem, tj.krenula sam da se hranim iskljucivo voćem i povrcem, da se creva neće puniti kao kada sam jela nezdravu hranu, i da creva neće stiskati aortu, ako je to moguce i da ce bol prestati? Hvala unapred, zaista. Treba mi savet.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Bolovi u stomaku.

Post od aa_aca »

Питање је шта је нездрава храна. Генетски модификовано воће и поврће - ко зна! Мислим да је нездраво и потенцијално веома опасно. Неправилно третирано хемикалијама воће и поврће - веома нездраво. Дакле шта?

Савет: Немој да се преједеш, шта год да једеш.

Питање: Шта обично радиш непосредно после јела?
Luuunja
Novi član
Novi član

Post od Luuunja »

Obično sedim. Tada mi krče cudno creva, i imam jake bolove u stomaku, periodične od kojih se znojim. Ja sam do pre lekara jela tek oko 17h prvi obrok bi mi bio, i prejedala bih se sa čime bi stigla, pila sam puno ness kafe i koka kole. Inače imam 56kg i visoka sam 169. Tako je bilo do pre lekara. Sada se trudim da jedem povrce i voce, sto vise, ali kao da sam zavisna za slatkisima, pa kriziram. Elem, mi imamo porodicno slabo srce, ja imam i aritmiju. Lekar mi je rekao da ukinem hleb, meso, mlecne projizvode, kafe, više šetnje, više voca i povrca, više čajeva.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Па добро је да си уопште жива када си тако живела. Треба ти генерална и немој да се буниш што имаш проблема. Ко зна шта си све упропастила. Нисам сигуран ни да је таква нагла промена у начину исхране паметна. Иди прочитај здравствене савете са мога сајта. Наравно да тамо није све за тебе, али препознаћеш се понегде. Адреса мога сајта је у профилу (њњњ.аца.рс. :D ).

Напомена: заборави на породично слабо срце. Породично лоша навика живота је много претежнија од гена. Поврће може да изазове велике проблеме са цревима, нарочито ако ниси навикнута на такву исхрану. Аритмију имаш због недостатка магнезијума и воде у организму. Можда имаш и проблема са раменим појасом.
Luuunja
Novi član
Novi član

Post od Luuunja »

Ajoj mene tako glava boli, od ramenog dela kao da imam dva klikera tu, pa vrat, i siri mi se bol u glavu. Glupavo rečeno, ali kao da mi nesto u glavi raste, takav je osećaj. Pogledaću sada to na sajtu. Hvala, još jednom.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Мислим да знам како ти је. Мораш хитно да решиш рамени појас, па онда остало. Чујемо се. Морам да идем.
Luuunja
Novi član
Novi član

Post od Luuunja »

Da li neko može da mi objasni povezanost bola trbušne aorte i creva?
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Post od Slavko_slavko »

nemoj se brinuti o aorti, ako je normalnih dimenzija i ako nema dilatacije onda nemas zasto da se brines. ;)
sa druge strane, creva znaju opasno da bole, ja sam imao neke "napade" gde su bolovi bili izuzetno jaki, toliko jaki da nisam mogao da sedim niti da lezim vec sam se izvijao i trazio najbolji polozaj...
hrani se lagano, nemoj preterivati i nemoj izbacivati skroz meso iz ishrane, proteini su svima bitni...
Odgovori