Bolovi u ledjima

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
andrija93
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 06, 2011 10:02 pm

Bolovi u ledjima

Post od andrija93 »

Pozdarav. :D
Nisam imao pre problema sa ledjima, al evo u zadnjih mesec i po dana sam 4-5 puta ušinuo ledja.
Taj prvi put sam baš jako ušinuo posle jednog skoka na basketu. I ostalo je bilo na basketu sem jednom dok sam se budio u krevetu, verovatno sam se nesvesno istezao tokom budjenja i tad je došlo do ušinuća. U pitanju je gornji desni deo ledja. Imam 19 godina. Visina 189cm i 72 kilograma.
Pre nekih 2 meseca sam krenuo da radim neke vezbe za snagu i skocnost. Veći broj vežbi radim kod kuće sa nekim jednoručnim tegovima. Je l' može biti nepravilno izvodjenje vežbe problem?
Kako da znam koju vežbu ne radim kako treba? Nikad se nisam ušinuo niti osetio bol dok sam radio sa tegovima.
Šta još može biti uzrok? Koliko treba da pauziram sa fizičkim aktivnostima? Ja obično mirujem dan-dva dok bol ne prodje?
I je l' ima nešto za prevenciju? Neko mi je preporučio neke trake sa magnetima za ledja...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Bolovi u ledjima

Post od aa_aca »

Кажеш горњи део леђа. Јел то нека тачка између лопатице и кичме?
andrija93
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 06, 2011 10:02 pm

Post od andrija93 »

Ne znam bas tacno gde je centar bola. Al tako negde, od kicme pa desno ka lopatici.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

То ти је укљештење на месту неког од спојева ребара и кичме. Добар физиотерапеут то може да ти намести за секунд. Мене од тога спасава Истеки, али то је дугорочно решење. Теби треба неко да те сада "крцне". Временом сам научио како сам себи то да наместим ако ми се деси у току дана. Принцип самонамештања бих могао да ти покажем уживо.
Odgovori