bolovi u grudnom kosu

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
jeleenaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 09, 2007 1:21 pm

bolovi u grudnom kosu

Post od jeleenaa »

Imam problem poslednjih desetak dana.Imam bolove u grudima, ispod rebra sa leve strane u ramenom delu i na ledjima.U tackama gde u sredini grudnog kosa i sa strane imam, sa vremena na vreme ostar bol.A od puno sedenja(student) imam ceste bolove u ledjnom delu.
Sta moze biti uzrok ovome
Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 3:28 pm

Post od Ksenija72 »

Pazi, nisam lekar ali...bolovi koje osećaš mogu biti posledica neke prehlade, promaje, nezgodnog sedenja i obično bole međurebarni mišići. Prošle zime osećala sam slične bolove i probadanja u nezgodnom položaju i mislila da sam se samo nahladila. Posle par dana otišla sam kod doce na sluškanje, kad ono, upala plućne maramice...
Zato ne bi bilo loše da odeš na pregled kod nekog pulmologa da te posluša ili po potrebi da uput za snimanje pluća.
Sve najbolje
Danny1971
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 27, 2007 3:09 pm

Post od Danny1971 »

Ako imate ceste bolove u ledjnom (kako kazete, u sustini lumbosakralnom delu kicme), za pocetak bih Vam preporucio da taj deo (L-S) kicme snimite na rendgenu, a za problem koji opisujete sa grudnim kosem, obavezno se javite lekaru internisti, koji ce Vas po potrebi poslati na RTG pluca i/ili toraksa, a po obavljenom klinickom pregledu. Uzroci tog bola mogu biti mnogobrojni, zato Vam savetujem da posetu lekaru ne odlazete.
jeleenaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 09, 2007 1:21 pm

Post od jeleenaa »

pokusavam da se javim doktoru, ali posto sam student, to nije tako lako.Guzve u poliklinici su ogromne.
koje su to mnogobrojni moguci uzroci.Sada me ne boli onako ostro kao pre par dana, vise me boli sa strane grudnog kosa na dodir.
Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 3:28 pm

Post od Ksenija72 »

Pazi, možda šetaš upalu pluća na nogama a da i ne znaš...možda je upala plućne maramice, ....možda si se samo prehladila...ali bol koji traje toliko dugo ne treba ignorisati. Prema tome, ustani ranije pa pravac u studentsku polikliniku...čeka se svuda...ili odvoj parice za privatnika ali ne odugovlači.
U međuvremenu, pij dosta toplih napitaka i povećaj unos C vitamina.
Sve najbolje
Ksenija
Odgovori