Bolovi u glavi
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Bolovi u glavi
caoo svima,hteo bih nesto da vas pitam.Moja mama vec dugo vreme oseca jake bolove na sredini glave.To se javlja kada ima PMS a nekad i posle toga i uz to joj se nadima stomak,a kaze da je gusi grlo i da ne moze da guta,ali to bude samo trenutno.Kod lekara smo bili i rekli su da je mozda od uticaj loseg zivota.Radila je i ultra zvuk za stitastu zlezdu,ali doktor reko je da nema nista.Sada je pocela da pije Femal,ali ne deluje toliko.Da li znate sta moze to da bude?Da li ima neki lek za to?Zasto ima to gusenje i bolove u glavi?Svaki odgovor bi mi dobro dosao.Unapred hvala.Pozzz
Re: Bolovi u glavi
sve to moze da bude u sklopu PMS-a, pogotovo kad postoji emocionalna napetost...prva mera bi bila da prilagodi stil zivota...
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Dec 10, 2010 9:55 am
Imam jedno pitanje i molim Vas da mi odgovrite. u zadnjih 3,4 meseca 3 puta sam imala jake bolove u glavi i povracala sam 2 puta...a treci put sam bila kod doktora i rekli su mi da je nizak pritisak. ja sam bila skoro kod doktora rekla mi je da je migrena i da pijem neke lekove. Medjutim ja sam malo hipohondricna,pa ne znam da li je potrebno da idem na CT skener ili nesto slicno..imam i mali pritisak u glavi ali kazu da mi je to zbog moje anemije gvozdja,od koje se lecim. Inace imam 27 godina. Moj tata mi je rekao da je imao te glavobolje u mojim godinama..ali ja sam se bas uplasila...hvala.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
CT ili skener nosi sa sobom veliko zracenje. Ako vam niko od doktora nije to prepisao, nemojte se podvrgavati nepotrebnim pregledima, narocito onim koji nisu bez rizika.
Najverovatnije jeste migrena u pitanju, pogotovu što imate i genetsku predispoziciju za to. Međutim, da biste Vi bili mirni, a i da se ne bi previdelo nešto daleko ređe, ali i mnogo opasnije, smatram da treba da odete na pregled kod neurologa i da uradite EEG, za svaki slučaj. Metoda je neinvazivna, jeftina, lako izvodljiva, nema zračenja, a daje validne podatke kad je u pitanju sumnja na neke novoformirane tvorevine unutar mozga.brandynova napisao:Imam jedno pitanje i molim Vas da mi odgovrite. u zadnjih 3,4 meseca 3 puta sam imala jake bolove u glavi i povracala sam 2 puta...a treci put sam bila kod doktora i rekli su mi da je nizak pritisak. ja sam bila skoro kod doktora rekla mi je da je migrena i da pijem neke lekove. Medjutim ja sam malo hipohondricna,pa ne znam da li je potrebno da idem na CT skener ili nesto slicno..imam i mali pritisak u glavi ali kazu da mi je to zbog moje anemije gvozdja,od koje se lecim. Inace imam 27 godina. Moj tata mi je rekao da je imao te glavobolje u mojim godinama..ali ja sam se bas uplasila...hvala.