pozdrav .....
Zovem se Lazo starosti sam 32 godine ,visina 170cm tezina 80 kg,radim kao ugostiteljski radnik 12 godina ,prije 6 mjeseci javio mi se bol u doljnem djelu ledja traje 15-20 dana pa se smiri pa se ponovo javi nakon 10 dana i krace kao posledica dizanja neceg i tako vec 6 meseci .U zadnje dvije godine sedmicno 4 puta odrzavam trening od sat ipo do dva koji se sastoji od suhog veslanja ,bicikla,sklekova i vjezbe sa bucicama od 5 kg ,uradio sam rengen kicme i u nalazu mi pise sledece...fizioloska lordoza lumbalnog djela kicme je odrzana sa blagom sinistroskoliozom.Na prikazanim seg. se vide znaci incipijentne spondiloze a na trupovima kraljeznika od th-12 do L3 postoje izrazajne SCHMORL-ove hernije za dob pacijenta,druge promene nisu vidljive .svi iv. prostori su podjednako siroki, prikazani mali zglobovi i oba si zgloba pokazuju uredan nalaz molio bi vas za savjet ,objasnjenje nalaza i moguce vjezbe za poboljsanje stanja
bolovi doljneg djela ledja potreban savjet molim vas......
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Apr 16, 2013 7:05 pm
Re: bolovi doljneg djela ledja potreban savjet molim vas......
Ти си баш узео да се бавиш активностима које оптерећују доњи део кичме: посао на ногама, веслање, бицикл, склекови.
Препоручио бих ти редовно истезање кичме уз помоћ Истекија. Имаш опис на мом сајту њњњ.аца.рс под Савети, Здравље, Кичма. Осим тога, триста трбушњака дневно, али правилних (само подизање рамена):

Препоручио бих ти редовно истезање кичме уз помоћ Истекија. Имаш опис на мом сајту њњњ.аца.рс под Савети, Здравље, Кичма. Осим тога, триста трбушњака дневно, али правилних (само подизање рамена):