bolni i oteceni zglobovi, ruzicasti dlanovi, gubitak kg-a

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
javesna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 06, 2008 4:01 pm

bolni i oteceni zglobovi, ruzicasti dlanovi, gubitak kg-a

Post od javesna »

Postovani, hvala Vam na izdvojenom vremenu.

Ujutro, nakon budjenja, osecam slabost u sakama, ispadaju mi stvari iz ruku, ne mogu otvoriti teglu itd. Zglobovi na sakama su mi oteceni, cini mi se stalno (ne mogu staviti burmu-ocigledan primer); bole nekad kada ih pritisnem, a nekad samo na dodir. Zglob lakta takodje. Ponekad, ne boli nijedan. Pre 17 meseci desno rame skoro da nisam mogla "koristiti" odn. podici ruku ispred sebe, ali sam tada bila u drugom stanju pa nisam nista ni preduzimala (isla dr).
Druga stvar, cini mi se od porodjaja (pre 14 meseci) imam ruzicaste dlanove i boja je najizrazenija na brezuljku ispod malog i domalog prsta, ali pri dnu sake (ala ga objasnih). Ne boli, ne svrbi, ne ljusti se, ne smeta. Samo navodim u slucaju da bi Vam moglo pomoci prilikom saveta.
Treca stvar, vec 10-tak meseci imam 5 kilograma manje nego pre trudnoce i izgledam kao les. Znam da to i nije puno kg manje ali na meni se vidi. Ne znam uzrok nemogucnosti da povratim kilograme.
Cetvrto, stalno sam umorna, umorna, umorna.

Ja imam 31.5 godinu, 169cm, 50kg, porodjaj carskim rezom pre 14 meseci i isto toliko meseci konstantnog stresa. Dva meseca mi je bio poremecem menstrualni ciklus, ali se sad ustabilio (28 dana). Pusac sam, vec 10 godina. Radila sam samoinicijativno hormone stitne zlezde (ona tri osnovna) i bili su u granicama. Nisam isla na pregled.

Molim Vas, usmerite me kome da se obratim (specijalista).
Izvinite ukoliko sam bila suvise opsirna.

Puno hvala :) ,
javesna.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Sve ovo lici na reumatoloski problem.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori