Bolna ranica iznad cmara
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Bolna ranica iznad cmara
Imam jedno bolnu ranicu iznad cmara 5-6 cm,tacno po onoj liniji koja mi razdvaja guzove.ranica nije velika msm da je oko 1cm ili 1.5cm,To sam primetio jos za vreme boginje tad nisam mogao da lezim ni da sedim i bilo je gnoja tamno zuto-zelen boje (primetio sam neku malu krasticu tu).Zna da me svrbi ponekad,boli me kad se oslonim na trticu(ja inace volim sa sedim na ledjima,ali mi sad boli kad to probam)Rana se crveni,ima neka crna tackica unutra,mislio sam da je od gaca posto svaki put nalazim neke konce.probao sam da je skinim ali ne mogu jer me boli kad pipnem.Evo danas mi se pojavila neka masnoca.Da li je moguce da je Pilonidalni sinus odnosno urasla dlaka?Posto znam kako se to otklanja,a ja bas nebi da mi neko odsece parce guzice 

Re: Bolna ranica iznad cmara
Molio bi neki odg sta ovo moze biti posto je ta ranica kao udubljenje,u kojem ima nesto crno verovatno od gaca.
Можда је и обична урасла длака, али тешко да можеш сам то да средиш. Можеш да пробаш са мазањем кремом Флогоцид или Ихтиол-камфор, али нисам сигуран. Можда нека од тих крема извуче оно шта је под кожом.
koristim flogocid i stalno osecam neku neprijatnost tu.(nije bol)
Колико дана користиш Флогоцид и да ли привијаш дебљи слој креме?
evo ovo je 3 dan i da bas bas deblji sloj
Мислим да је три дана премало за неки резултат. Бар седам дана. Ако не будеш имао никаквог ефекта ни после седам дана, онда ћеш вероватно морати до лекара.
javicu za 7 dana,hvala.
Evo prodje tih 7 dana a poboljsanja nema jeste da nema crvenila,ali cak posle mazanja flogocidom svaki drugi put pojavi mi se svrab ranica ne boli samo svrbi (boli kad se naslonim na trticu) u ranici ima nesto crno ne znam sta je ne mogu da vidim,a ne znam kako da zakazem pregled posto kad zovem da zakazem u bolnici nema nikog da podigne slusalicu,Inace bez uputa ne mogu da se pregledam a doktorica ne znam kad radi,jedino sutra kad budem isao kod urologa da vidim to.
Imas pilonidalni sinus i nikakvi flogocidi i ihtioli ti tu nazalost nece pomoci, samo gubis vreme. Uzmes plavi uput od lekara opste prakse, moj savet ti je KBC Dragisa Misovic jer su tamo odlicni hirurzi, i odes na pregled i da ti zakazu intervenciju sto pre. Sto duze budes cekao ekcizija ce biti radikalnija i samo ces se vise namuciti.
pa to i ja mislim,ali nekako ne znam koliko se odseca u akutnoj fazi posto nemam bol dok sedim ili lezim
Nalazio sam neke primere koji su cekali i po 4 godine imaju i slike koliko im je bilo odseceno,mada ja bi to sto pre ali se bojim ide leto, vrucine inficirace se,mada i onako se bojim u sebi ne znam kakva je to operacije koliko traje ,koliko se lezi u bolnici,znam da je bolje da ne zasivaju jer ima manji rizik od povratka infekcije.Pose koliko dana se pusta kuci i tako to a i problem mi zbog skole .
ja inace imam to oko 3 meseca pa se nadam da nece biti veliki rez mada de je ta ranica ima ispupcenje nesto tvrdo pre je tu bila bubuljica sama je se iscedila i ja sam mogao da sedim ali to je bilo pre 3 meseca.Sad nem nikake simptome.
Не могу ти ништа помоћи око те операције јер немам појма.
Ако хоћеш још можеш да пробаш са машћу која се зове Ихтиол-камфор. Исто се маже дебљи слој али је код ње проблем што је црна и лако фарба све око себе.

Ако хоћеш још можеш да пробаш са машћу која се зове Ихтиол-камфор. Исто се маже дебљи слој али је код ње проблем што је црна и лако фарба све око себе.
a ta farba moze da se skine posle?