Da li boli?
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Da li boli?
Da li zlocudni tumor na dojci boli ili ne?
Cujem razne price,pa ne znam da li je istina.......
Nasli su mi nesto ali to me na dodir boli.......
Da li se isto moze dijagnosticirati putem krvne slike ili ne?
Radena mi je mamografija i ultrazvuk,cekam nalaze.
Pozdrav
Pozdrav
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Dec 04, 2007 11:59 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
najveci broj tumora u svojim pocetnim stadijumima,a veliki broj u svim svojim stadijumima ne boli!
na zalost postoje i tumori koji su bolni u samom pocetku,kao i tu koji bole kada se razvijaju u zavsnosti od vrste,lokalizacije i puta sirenja tumora!
E sada,svi se lece!Ne mogu se dijagnostikovati putem krvi.Postoje tumor markeri specificni za dojku,koji mogu pokazati u izvesnom br slucajeva postojanje tu.I u slucaju nihovog povecanja ne moze se sa sigurnoscu potvrditi postojanje tumora,a u slucaju normalne vrednosti ne moze se sa sigurnoscu utvrditi nepostojanje tu.prosto,oni su dobar orijentir... naalize koje ste do sada uradili uz biopsiju i PH nalaz ako je potrewbno,dace3 konacnu dijagnozu.Ne mora da znaci malignitet uopste,a ako jeste,svaki je izleciv!!!Pozz!javite rezultate!!!! 

Pa znaci to sto me boli moze biti svasta?
Meni je jedna(ta u kojoj su videli nesto)otekla malo sa strane prije par meseci ali bez ikakvog crvenila i stalno osecam tezinu u njoj.Zna po nekad citav dan da me probada kao nozem da me neko bode.....
Inace ja ne bih rekla da se to sto napipam pomera,nego je cvrsto tkivo.
Na dodor je bolno i dosta je nelagodno kada legnem na stomak.Mogu osetiti......samo u jednoj.....
Prije par meseci sam imala mali vodenasti iscedak iz bradavice koji se nikada vise nije pojavio.Bradavica mi samo malo menja oblik.....
Mislila sam prije da me boli dojka od ramena i lopatice jer sa tom desnom stranom imam vec jako dugo problema.
Desno rame mi je spusteno i zato se nisam do sada sekirala za tu desnu dojku ali posto je nelagoda svakodnevna obratila sam se doktoru......
Javicu vam sve,ovo cekanje me izluduje....
Pozdrav

Meni je jedna(ta u kojoj su videli nesto)otekla malo sa strane prije par meseci ali bez ikakvog crvenila i stalno osecam tezinu u njoj.Zna po nekad citav dan da me probada kao nozem da me neko bode.....
Inace ja ne bih rekla da se to sto napipam pomera,nego je cvrsto tkivo.
Na dodor je bolno i dosta je nelagodno kada legnem na stomak.Mogu osetiti......samo u jednoj.....
Prije par meseci sam imala mali vodenasti iscedak iz bradavice koji se nikada vise nije pojavio.Bradavica mi samo malo menja oblik.....
Mislila sam prije da me boli dojka od ramena i lopatice jer sa tom desnom stranom imam vec jako dugo problema.
Desno rame mi je spusteno i zato se nisam do sada sekirala za tu desnu dojku ali posto je nelagoda svakodnevna obratila sam se doktoru......
Javicu vam sve,ovo cekanje me izluduje....
Pozdrav
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Dec 04, 2007 11:59 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
na zalost moze biti svasta...moze biti i komplikacija ortoperdskog,neuroloskog,ili reumatoloskog problema koji imate (spusteno desno rame...) udruzen sa upalnim ili benignim procesom u dojci,potpuno nezavisno...Isto tako moze biti i maligni proces koji je svuda u svetu,a narocito u dobro razvijenim zemljama apsolutno izleciv.Pocetak dgijagnostike je uobicajen,a u zavisnoti od prvih rezultata,ici ce i dalja dijagnostika kao i terapija!Nemojte se plasiti,pokusajte da radite nesto sto Vam prija,ako zelite o tome da pricate,pricajte,sa ljudima u koje imate poverenja,ako Vam je lakse da se do kontrole pravite da se nista ne dogadja,,pravite se i lepo provedite praznike!
nadam se da ce rezultati stici uskoro,a onda je sve lakse!pozdrav!javite se!

Sve prolazi,samo dela ljubavi ostaju!
Hvala Vam na brzom odgovoru,sta je tu je.......ova neizvesnost je ono sto me muci....
Javicu Vam svakako i to sto kazete da budem preokupirana je tacno,ja radim ali evo od sutra sam 3 dana slobodna pa cu naravno opet o tome svemu razmisljati.....
Da su nesto videli jesu,sta ne znam....
Cini mi se da je nekada dobro ne ici kod lekara jer sto manje znas to je bolje......
Naravno nije tacno uvek sto kazem ali dok nisam isla nisam ovoliko bila zabrinuta...
Hvala Vam sto imate vremena za mene da mi pisete
Pozdrav
Javicu Vam svakako i to sto kazete da budem preokupirana je tacno,ja radim ali evo od sutra sam 3 dana slobodna pa cu naravno opet o tome svemu razmisljati.....
Da su nesto videli jesu,sta ne znam....
Cini mi se da je nekada dobro ne ici kod lekara jer sto manje znas to je bolje......
Naravno nije tacno uvek sto kazem ali dok nisam isla nisam ovoliko bila zabrinuta...
Hvala Vam sto imate vremena za mene da mi pisete
Pozdrav
Re: Da li boli?
Moze i da boli a ne mora, zavisi od vrste, lokalizacije, kompresije na nerv i sl.ontario napisao:Da li zlocudni tumor na dojci boli ili ne?
Pozdrav
Moze da se radi i o obicnoj fibromatozno izmenjenoj linfnoj zlezdi.
Sama KS nije dovoljna za postavljanje ovakvih dijagnoza.
I da se radi o zlocudnom tumoru, ukoliko je promena ogranicena, to se danas veoma lepo da leciti.
Svakako, dok ne stigne nalaz UZ i mamografije, ne sekirajte se unapred!
Pozdrav u nadi da se ne radi o necemu ozbiljnijem!
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Postovani,
ja Vam se zahvaljujem na odgovoru i nadam se iskreno da nije nista lose.
Jako puno sam citala i nisam znala da kancer boli jer uvek kada god nesto procitam pise:NE ON NE BOLI,pa sam bila malo opustenija.
Nema mi druge nego da cekam,pa da se rasteretim sto se tice toga......
Hvala Vam na Vasem odgovoru.
Pozdrav
ja Vam se zahvaljujem na odgovoru i nadam se iskreno da nije nista lose.
Jako puno sam citala i nisam znala da kancer boli jer uvek kada god nesto procitam pise:NE ON NE BOLI,pa sam bila malo opustenija.
Nema mi druge nego da cekam,pa da se rasteretim sto se tice toga......
Hvala Vam na Vasem odgovoru.
Pozdrav
Nemojte se ni sada bojati! Ne razmisljajte o tome...polako dok ne stignu rezultati!
Bice sve u redu!
Srecna nova!
Bice sve u redu!
Srecna nova!
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Hvala Vam na cestitkama i lepim recima!
Sretan Vam Badnjak i Bozic!
Meni su rekli na telefon da je sve uredu ali nalaze nisam videla pa cu 9-og moci vise da Vam kazem.
Boli me citav dan i probada u desnoj dojci i kazite mi kakve jos pretrage da trazim jer zelim znati razlog bolu i tome sto mi ometa da legnem na desnu stranu.Osecaj je zabrinjavajuci i ne znam sta da radim.
Na ultrazvuku su posle mamogfafije gledali samo jednu TACKU--mesto sto je bilo sumljivo ALI NE CITAVU DOJKU.
Predeo ispod pazuha i ispod dojke mamogram nije mogao snimiti isto kao i deo kljucne kost.
Izvinite,nadam se da me razumete o cemu pisem.....
Jednostavno ne znam da li ikakve druge pretrage postoje!
Molim Vas kazite mi ako znate!
Veliki pozdrav

Sretan Vam Badnjak i Bozic!
Meni su rekli na telefon da je sve uredu ali nalaze nisam videla pa cu 9-og moci vise da Vam kazem.
Boli me citav dan i probada u desnoj dojci i kazite mi kakve jos pretrage da trazim jer zelim znati razlog bolu i tome sto mi ometa da legnem na desnu stranu.Osecaj je zabrinjavajuci i ne znam sta da radim.
Na ultrazvuku su posle mamogfafije gledali samo jednu TACKU--mesto sto je bilo sumljivo ALI NE CITAVU DOJKU.
Predeo ispod pazuha i ispod dojke mamogram nije mogao snimiti isto kao i deo kljucne kost.
Izvinite,nadam se da me razumete o cemu pisem.....
Jednostavno ne znam da li ikakve druge pretrage postoje!
Molim Vas kazite mi ako znate!
Veliki pozdrav
Postoji jedan specijalan pregled, koji se zove OBICAN PREGLED LEKARA, davno zaboravljen jer se u danasnjem sasavom vremenu svi loze na UZ i sl., kao da je UZ svemoguc!
Idite kod grudnog hirurga ili ginekologa, neka vas lepo ispalpiraju, neka vide da li tu sem opisane promene postoji jos nesto sto bi vam eventualno stvaralo smetnje. Potom, ce videti da li se i kako pojacava isti prilikom odredjenih pokreta, kakvih, u kom intenzitetu, sa ili bez propagacije pa ukoliko je potrebno, moze se jedan malo siri UZ i ponovo uraditi.
Milo mi je da su vam nalazi u redu, sada o tome vise ne razmisljajte jer vam sigurno ne bi rekli da je sve u redu da je i 1% suspektno na nekakvu metaplaziju ili sl.
Najverovatnije se radi o nekakvoj banalnoj stvari, kompresiji na nervni plexus i sl.
Ne mogu nista detaljnije ovako na pamet da vam kazem.
Ponovite pregled!
Mir Boziji!
Hristos se rodi!
Idite kod grudnog hirurga ili ginekologa, neka vas lepo ispalpiraju, neka vide da li tu sem opisane promene postoji jos nesto sto bi vam eventualno stvaralo smetnje. Potom, ce videti da li se i kako pojacava isti prilikom odredjenih pokreta, kakvih, u kom intenzitetu, sa ili bez propagacije pa ukoliko je potrebno, moze se jedan malo siri UZ i ponovo uraditi.
Milo mi je da su vam nalazi u redu, sada o tome vise ne razmisljajte jer vam sigurno ne bi rekli da je sve u redu da je i 1% suspektno na nekakvu metaplaziju ili sl.
Najverovatnije se radi o nekakvoj banalnoj stvari, kompresiji na nervni plexus i sl.
Ne mogu nista detaljnije ovako na pamet da vam kazem.
Ponovite pregled!
Mir Boziji!
Hristos se rodi!
Postovani doktore!
Vaistinu se rodi!
Hvala Vam sto ste mi se javili,ja cu se javiti u sredu sa zvanicnim rezultatima.
Lakse mi je jer ste me ubedili da nije nista,ja se ne bih sekirala da me ne boli.
U svakom slucaju trazicu ako mi daju ponovni ultrazvuk jer nema zracenja i nije stetno kao mamografija.
I ja bih volela da mi neko pregleda to na dojci kao sto su to uradili davnih dana na nasoj VMA-u Beogradu.....
Sve Vam najbolje zelim u zivotu
Veliki pozdrav
Vaistinu se rodi!
Hvala Vam sto ste mi se javili,ja cu se javiti u sredu sa zvanicnim rezultatima.
Lakse mi je jer ste me ubedili da nije nista,ja se ne bih sekirala da me ne boli.
U svakom slucaju trazicu ako mi daju ponovni ultrazvuk jer nema zracenja i nije stetno kao mamografija.
I ja bih volela da mi neko pregleda to na dojci kao sto su to uradili davnih dana na nasoj VMA-u Beogradu.....
Sve Vam najbolje zelim u zivotu

Veliki pozdrav
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Maj 20, 2014 10:31 pm
Re: Da li boli?
Otečena mi desna dojka, i imam bolove dojke i ispod pazuha, i trne mi desna ruka? Prije par mmjeseci sam operisala benigni tumor i na lijevoj i na desnoj dojci. Da li je ovo nešto loše?