Boli me grudna kost i oko nje

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
bezimeni123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 01, 2011 7:17 pm

Boli me grudna kost i oko nje

Post od bezimeni123 »

Boli me grudna kost i oko nje. Ne boli me uvijek, nego ujutro kad ustajem i kad se protežem. Protežem se tako što se isprsim i onda me boli oko grudne kosti. Kad sjedim ispred kompjutera, ne boli me, ali kad ustanem i protegnem se, ili zabacim ramena nazad, zaboli me. Boli me grunda kost i na dodir kad je stisnem palcem, ne boli me kad je stisnem kažiprstom, jer je palac jači. Boli me pri pokretima, kad se okrećem u krevetu, kad spavam, i slično. Većunu dana me ne boli, ali pri pokretima i protezanju boli.
Sve je počelo krajem januara, početkom februara ove godine. Mislio sam da će proći, pa nisam išao doktoru. Tada sam išao u teretanu, pa sam mislio da je od vježbi za grudne mišiće, tako da sam prestao raditi bentch press. Ali bol je i dalje bila tu, pogotovo dan poslije treninga, tako da sam presto raditi sve vježbe, osim za noge, kasnije mi je to dosadilo i prestao sam ići u teretanu.
Primjeio sam i da me boli poslije plivanja, sezona je prošla više ne plivam, ali i dalje boli.
Primjetio sam da kad cijepam klipice, znači kad je sjekira u drvetu i dignem je u snažno udarim od panj, da me zaboli, prestao sam cijepati, jer sad imam gomilu klipica, ali bol je i dalje tu. Nije to neki neizdržljiv bol, da se to izdržati, zato i nisam išao kod doktora. Sutra idem kod doktora, mene zanima šta je to?
Zaboravio sam reći da sam jednom radio bench press sa 60kg, i izgubio sam snagu i morao sam šipku sa tegovima nasloniti na prsa, i dalje sam je držao, ali mislim da mi je 5-10 kg bilo na prsima, to je bilo u januaru, da li je moguće da to nagnječenje uzrokuje tako dugotrajne posljedice?
Da li je meni možda kičma oštećena? ( diskus hernija, ili nešto drugo ? ) Mogu li se ovakvi bolovi javiti kod srčanih oboljenja? Ili su mi možda tetive i/ili mišići oštećeni?
Šta će mi doktorica sutra raditi, koje preglede?
Odgovori