Pohvale za tvoj entuzijazam i dobru,konstruktivnu ideju.Uradi.OBAVEZNO.
Zabrinjavajuca cinjenica unazad 10 godina po statistici jeste veliki Porast Razvoda brakova.Mladi ljudi kad se odluce da STUPE U BRAK,ne RAZMISLJAJU da Ce jednog dana Biti roditelji..BRAK NIJE Bajka,Idealni zivot.,neka Slatkoreciva Serija sa TV Ekrana..U braku treba mnogo strpljenja,tolerancije,razumevanja ITD.POGOTOVO KAD DODJE DETE."Kad pukne Tikva" E onda vidis STA TE SNAS`LO..KO sto sam ja videla..

Pa kako ti rece:"E da mi je OVA PAMET A ONE GODINE!!"
Nazalost kod nas ima malo Ustanova koje se bave takvom tematikom,mislim na Savetovalista kod mladih PRE SKLAPANJA BRAKA.Koliko ja znam takva Ustanova Ne postoji.Postoje SAMO Ustanove za Savetovanje porodice,kad se nadju u bezizlanoj situaciji,tj kad se vencaju,dobiju dete,pa onda Odpocnu neslaganja,nesuglasice i tome slicno.Mnogi roditelji i pored saznanja da takve ustanove postoje,iste takve ustanove "zaobilaze,ili ih ignorisu".Posto sam prosvetni radnik u penziji,videla sam tokom svog radnog staza Mnogo takvih porodica,sa njihovom decom,koja su kod mene pohadjala vrtic.Ta deca su imala zbog Losih medjusobnih,poremecenih odnosa u zajednici svojih roditelja poprilicne traume.: agresivnost,mucanje,mokrenje u krevet,povucenost u sebe,neka deca su postajala socijalni problemi. Neka deca pocinju i da lazu,kako bi stekla naklonost jednog od roditelja, a neka deca Manipulisu roditeljima. itd. Dosta roditelja koriste svoj "bes,nemoc" zbog neslaganja jednog sa drugim,pa se "prepucavaju"preko dece. Bilo je roditelja razvedenih koji su dolazili po svoje dete,te su meni prilikom preuzimanja svog deteta pred detetom ruzno pricali o svom razvedenom partneru- Ili Ogovarali ih- .Detetu NIJE PRIJATNO kad SLUSA KAKO Njegov- razvedeni- tata prica Ruzno o njegovoj majci,ili Obrnuto. DETE I POSLE RAZVODA BRAKA JEDNAKO VOLI SVOJU MAMU I TATU.Mnoga deca razvedenih roditelja su me umela pitati:" ZAsto su se njihova mama i tata razveli"?,"Sta je to Razvod" "Da li njih mama ,ili tata manje vole,kad ne zive zajedno? Neka deca su bila uplasena,"DA NISU ONI krivci,i da nisu nesto lose uradili,pa su se zato roditelji razveli? IMa roditelja koji se razvedu,i ostanu vrlo korektni u svom daljem zivotu jedno prema drugom,bas zbog svoje dece. To je jako mali procenat. Jedna devojcice,me je upitala :"Rouzi,imas li ti muza?" Odgovorila sam da nemam.Sledeca njena konstatacija:"PA KAKO SI RODILA tvoja Dva sina

??" Sasvim LOGICNO pitanje.!! Cak i nasi psiholozi,i pedagozi koji rade u Prosvetnoj ustanovi Nisu bili voljni odrzati neko predavanje-na moj predlog- roditeljima koji su razvedeni,i onima koje interesuje takva tema( A mogu ti reci u Vrticu gde ima 10 vaspitnih grupa,u svakoj grupi ima BAR po pet- razvedenih porodica, od upisane 30-35 dece u svakoj grupi..To je OKO 40 Razvedenih roditelja samo u jednom vrticu!.) na temu:Razvod braka,i psihicke posledice na dete. Da ti ne pricam kako je TUZNO gde U UPISNICI DETETA,-koje svaki roditelj predaje meni-TO JE zakon Predskolske ustanove-,Desavalo se da RAZVEDENA majka UOPSTE NECE DA UPISE NIKAKVE PODATKE o OCU svog deteta.( Ljuta je i razocarana na oca deteta,jer su razvedeni) Mislim da bi ovo mogli da procitaju i Bomba,i mala_1900.BEZ IKAKVE moje ZELJE ILI NAMERE DA SE UVREDE..
Pozdrav!(Ovo je tema IHA...haj...pa da skratim)
Ja TOLIKO.pozdrav!