bole me pluca,nemam tmperaturu

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
zaimb
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 12, 2008 1:14 am

bole me pluca,nemam tmperaturu

Post od zaimb »

imam bolove u desnom plucnom krilu na udah
kasljem jedanput u sat vemena, bez sadrzaja,samo na suvo
mislim da nemam ni temperaturu,
malo me greebe grlo
,,..knjizicu nemam overenu
to cu u ponedeljak ali kako da se ponasam do ponedeljka
da li da pocnem da pijem neki antibiotik
nocas ako mi ne bude bolje odvesce me u ugentni ,ali
ako mogu nekako izbeci ugrentni do ponedeljaka,,, da ne mrcvarim nikoga da me vozi ,a i
mozda u urgentnom ,zauzmem prostor nekom pacijentu kome je vise potrebna pomoc,da kle imate li neku ideju
sta mi moze biti i kako da prezivim do ponedeljka?
da li je eritromicin ili hemomicin dobar izbor?
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Re: bole me pluca,nemam tmperaturu

Post od Slavko_slavko »

mozda bi vam problem bio jedino taj sto nemate overenu knjizicu,a ako vam ne daj poze pozli,uvek ce se naci neko ko ce vas odneti do bolnice,jer je ljudski zivot preci od svega...ja mislim da je dobar izbor samo nista na svoju ruku ne treba piti,dakle bez konsultacije sa lekarom,mozda nije nista sa te strane...
blue wawes
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 24, 2008 7:36 pm

Post od blue wawes »

isto mi je bilo pre par dana i proslo je samo od sebe nista nisam pila sem vitamina. Ako bude gore idite do lekara ali za sada to nije za urgentni.
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm

Post od milanche_srb »

Nista na svoju ruku i niste jos uvek za urgentni daleko bilo. Nisam specijalista iz ove oblasti medicine, ali moguce je da je plucna maramica, tako da ne brinete. Ako ima neki kompetentniji kolega naka me ispravi.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
zaimb
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 12, 2008 1:14 am

Post od zaimb »

pa znam da nije za urgentni nego racunam da ce me jedino tamo bez knjizice primiti
ja sam inace prelezala pneumotoraks pre nekih 5-6 godina
tri puta,,moguce je da je maramica,,da,,
ja se uvek prestrasim neceg goreg
ali evo ,gutala sam karamel mleko ,lezala i evo pregurala sam vikend
sutra idem da overavam knjizicu
p se javljam hvala ljudi
micka89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 18, 2009 2:37 pm

Post od micka89 »

Ne zelim da plasim, ali znam za decka koga su isto tako bolela pluca, doduse ne znam je li kasljao, i nista nista dok nije doshlo do toga da jedva dise, kada su ga odveli na urgentni. Ne secam se detalja, niti je to moja struka, ali se desava kod nekog ko je imao upalu pluca - zid pluca se usled nekog poremecaja odnosa pritiska u plucima i van njih kao odlepi, moguce da je maramica u pitanju? stvarno se ne razumem.. U svakom slucaju, kada se taj deo odlepi u pluca ulazi krv koja mora da se drenira i da se taj pritisak dovede u normalu. Problem traje par dana, dok pluca vise ne mogu pravilno da funkcionisu. Kada su ga odveli u urgentni isao je na snimanje i drenazu, pa ponovo na snimanje da bi proverili da li se maramica(?) vraca na mesto. Uglavnom, taj deo koji se 'odlepio'.
Ako disanje postaje sve otezanije, otidjite do urgentnog i recite da Vam provere da nije isti slucaj kao ovaj sto sam navela. Da nisu tog decka odveli tad, vec pokusavali na svoju ruku, ne bi preziveo.
Opet kazem, ne zelim da zaplasim i ne znam je li to to, ali valja proveriti.

Pozdrav!
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm

Post od milanche_srb »

Gluposti, to sto vi pricate zove se hematotoraks i nema nikakve veze sa temom. Bez razloga plasite pacijenta. Poremecaji intrapleuralnog pritiska koji normalno iznosi iznosi oko -3 mmHg je nesto sto ne mora nastati samo ulaskom krvi u pleuralnu supljinu. Taj negativan pritisak omogucava rastegljivost pluca odnosno komplijansu prilikom disanja, Menjanjem pritiska, odnosno kada postane pozitivan pluca ne mogu vise da se rastezu i dolazi do smetnji, a osim toga da imate bilo hemato, bilo hidro, bilo pneumotoraks, ili neki drugi toraks, vec odavno bi primetili. Naravno savet i dalje vazi da se javite lekaru.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
Odgovori