Ok ako ti tako kazes, iako ja za otecene limfne zlezde nigde nisam procitao. Ipak, mislim da preterujes. Isto kao sto ja preterujem u nasem problemu. Kao prvo, verujem da mali broj lekara je toliko neodgovoran da ne koristi sterilisane instrumente a kao drugo, cak i da se to desi... mora onaj sto je prethodno koristio da ima Hepatitis C pa da se ne znam jos koje stvari poklope da bi se virus preneo... mislim da nije bas toliki broj ljudi zarazen... tebi se to mozda cini jer si u drustvu zarazenog coveka pa se samo time bavis isto kao sto se meni cini da je endometrioza najgora bolest na svetu.
Postoji mnogo nacina na koje se da utvrditi Hepatitis C, jedna od njih je i najobicnija analiza krvi koja bi ukazala na povecane transeminaze jetre sto bi dalje navodilo na analizu Hepatitisa.
Takodje mislim da bi gospodin Miodrag trebalo da bude mnogo pazljiviji u davanju dijagnoza preko interneta jer prema njemu covek maltene ima sidu ili hepatitis.
BOLAN OTOK NA PREPONI??
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ka1 napisao:Ok ako ti tako kazes, iako ja za otecene limfne zlezde nigde nisam procitao. Ipak, mislim da preterujes. Isto kao sto ja preterujem u nasem problemu. Kao prvo, verujem da mali broj lekara je toliko neodgovoran da ne koristi sterilisane instrumente a kao drugo, cak i da se to desi... mora onaj sto je prethodno koristio da ima Hepatitis C pa da se ne znam jos koje stvari poklope da bi se virus preneo... mislim da nije bas toliki broj ljudi zarazen... tebi se to mozda cini jer si u drustvu zarazenog coveka pa se samo time bavis isto kao sto se meni cini da je endometrioza najgora bolest na svetu.
Postoji mnogo nacina na koje se da utvrditi Hepatitis C, jedna od njih je i najobicnija analiza krvi koja bi ukazala na povecane transeminaze jetre sto bi dalje navodilo na analizu Hepatitisa.
Takodje mislim da bi gospodin Miodrag trebalo da bude mnogo pazljiviji u davanju dijagnoza preko interneta jer prema njemu covek maltene ima sidu ili hepatitis.

Cinjenica je da sam sada u krugu ljudi koji od toga boluju, da ih stalno srecem i da dosta pricam o tome, da dosta istrazujem i citam, ali je isto tako i cinjenica da sam do pre godinu dana zivela sa covekom i da mi na kraj pameti ne bi palo da ima HepC, niti sam o njemu bila obavestena (osim da postoji).
U svemu tome sam isla i na predavanja o hepC i B, koja je drzala prof. sa infektivne za ZDRAVSTVENE radnike, i bila prisutna sveopstoj nezainteresovanosti lekara opste prakse i ostalih koji su prisustvovali tim predavanjima po raznim domovima zdravlja u Beogradu.

Lekari nisu zaduzeni da sterilisu instrumente, to rade sestre, koje su takodje UBEDJENE da se alkoholom SVE unistava! Lekar uzme instrument iz sterilizatora, ali ne zna na koliko je stepeni on bio ukljucen!! Naravno da je potrebno da prethodni pacijent bude zarazen ( a mnogo ih je vise nego sto mozes i da zamislis, kao sto ih je mnogo koji to znaju da jesu, a ne govore o tome!!) i nema tu vise sta da se poklopi. Krv na krv i kraj!!

Sto se tice transaminaza, moracu da te razocaram........one jesu glavni pokazatelj da sa jetrom nesto nije u redu, i cinjenica je da bi njihovo odstupanje od granica trebalo prvo da ukaze da se urade te analize,ali isto tako postoji i pojam "setajuce transaminaze", jer one kod bolesnika sa hepatitisom mogu da variraju (niko ne zna od cega to zavisi!!) i da one budu sasvim ok u datom trenutku, a da virus u organizmu postoji! Najmerodavniji je HCV RNK test i isti taj za B.
Decko koji je lezao pored MM u bolnici, jak, zdrav, prav, zbog prirode posla se testira jednom godisnje (ili cak na 6 meseci, nisam sigura), znaci potpuno zdrav i jak, odjednom su mu otekle lemfne zlezde, i od analize do analize, dosao je do hepatitisa!

A sto se tice gospodina Miodraga, mislim da je hteo da da paralelu, i da kaze da ne treba preterivati (kao sto sam to ja uradila, mada rekoh-ko se opece o melko, taj i u jogurt duva) i da povuce paralelu sa HIV-om, ali da ne treba razmisljati na taj nacin i da je najverovatnije to posledica prelezanog gripa, prehlade ili cega vec, ali da postoje primeri i kad je u pitanju to..........bar sam ja tako shvatila!!

Verujem da ti je sve ovo novo, i meni je bilo, ali jos ce mnogo vremena proci da se kod nas uvede obavezno testiranje na hep, jednom godisnje, strucnjaci iz te oblasti kazu da se epidemija hepatitisa kod nas ocekuje 2020. godine, kada ce to biti obavezno, a do tada se treba cuvati, bar onoliko koliko je u nasoj moci...........
A ja, na ovaj nacin, pricajuci o tome na sva zvona, pokusavam samo da na bar jedan mali nacin docaram ljudima koliko je opasno i koliko je iznenadno i koliko zna traumaticno da bude saznanje da neko blizak boluje od toga, i volela bih da na bilo koji nacin, pa makar i iznervirala nekoga, "nateram" da ode i da se testira, jer mnogo znaci znati o bolesti i zastititi sebe i svoju okolinu na pravi nacin. kazem ti, do pre godinu dana, pojma nisam imala..........

A iskreno, mogla sam i da cutim.......moze i MM da cuti (kao sto to mnogi i rade), ali ovo smatramo kao svojom moralnom obavezom i jednim malim korakom, da zastitimo svoju okolinu........i one koje poznajemo i one koje nikada necemo upoznati!!

Hvala svima na odgovorima.
Dok sam cekao kod lekara, taj chvor je pukao, polako sam osetio blago olaksanje i kako mi se nesto sliva niz nogu. Morao sam da napustim red i odem kuci. Ono sto sam video bilo je stvarno grozno. Tecnost koja mi je licila na gnoj i krv, pomesano, curila je kao iz cesme bez stiskanja (napominjem da je otok bio velicine oraha). Mesto gde je otok pukao velicine je 4-5 mm. Mozete zamisliti kako izgleda kad nesto curi iz toga. SMRAD je bio katastrofalan. Viknuo sam zeni da mi donese digitalac, da slikam sve to, jer ni sam sebi necu verovati kako je izgledalo. Naravno, rekla mi je da sam caknut i donela mi alkohol da malo obrishem ranu. Posle sam blago pritisnuo otok i tecnost je ponovo krenula kao luda.
Proshlo je 48 sati, mogu normalno da hodam i vise nemam bolove, osim kad bas stisnem prstima. Otok polako nestaje, ali pomalo i dalje nesto curi iz njega. Lici mi bas na limfu sa kojom kapljicom krvi. Mesto gde je otok pukao je tamno plavo, kao modrica.
Dok sam cekao kod lekara, taj chvor je pukao, polako sam osetio blago olaksanje i kako mi se nesto sliva niz nogu. Morao sam da napustim red i odem kuci. Ono sto sam video bilo je stvarno grozno. Tecnost koja mi je licila na gnoj i krv, pomesano, curila je kao iz cesme bez stiskanja (napominjem da je otok bio velicine oraha). Mesto gde je otok pukao velicine je 4-5 mm. Mozete zamisliti kako izgleda kad nesto curi iz toga. SMRAD je bio katastrofalan. Viknuo sam zeni da mi donese digitalac, da slikam sve to, jer ni sam sebi necu verovati kako je izgledalo. Naravno, rekla mi je da sam caknut i donela mi alkohol da malo obrishem ranu. Posle sam blago pritisnuo otok i tecnost je ponovo krenula kao luda.
Proshlo je 48 sati, mogu normalno da hodam i vise nemam bolove, osim kad bas stisnem prstima. Otok polako nestaje, ali pomalo i dalje nesto curi iz njega. Lici mi bas na limfu sa kojom kapljicom krvi. Mesto gde je otok pukao je tamno plavo, kao modrica.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Mar 16, 2014 6:45 pm
Re: BOLAN OTOK NA PREPONI??
Здраво свима. Имам проблем.
Пре 4 дана појавио ми се оток код леве препоне у близину јајника. Кад ходам изненада добијем грч у нога. На допир место је јако болно и тврдо. Нисам у могучност да посетим доктор, па ме занима дали је алармантно? Уз то да напоменем, имам полицистичне јајнике, и прозиран вагиналан секрет. Мада ми ово више личи на жлезда. Ако може неки савет..
Извините на правописне грешке, не разумем толико Српски језик.
Поздрав.
Пре 4 дана појавио ми се оток код леве препоне у близину јајника. Кад ходам изненада добијем грч у нога. На допир место је јако болно и тврдо. Нисам у могучност да посетим доктор, па ме занима дали је алармантно? Уз то да напоменем, имам полицистичне јајнике, и прозиран вагиналан секрет. Мада ми ово више личи на жлезда. Ако може неки савет..
Извините на правописне грешке, не разумем толико Српски језик.
Поздрав.