bol u zglobovima
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
bol u zglobovima
Zdravo svima,pre dvadesetak dana sam osetila bolove u kolenu desne noge. Bolovi su takvi da ukoliko savijem nogu ne mogu lako da je ispravim. takodje, me jako boli zglob leve ruke ukoliko njom podignem nesto teze od 500 gr. Imam problema sa nadutoscu, kao i konstantnu potrebu za hranom. Vrlo sam malaksala, i umorna. Da li mi mozete pomoci?
Re: bol u zglobovima
Dobar dan, ja sam nova na ovom forumu. Imam nekoliko pitanja i molim za odgovor.
Snimila sam kuk,koleno i skočni zglob i treba da zakažem kod ortopeda da vidim njegovo mišljenje i dalje lečenje. Imam jake bolove i čopam, a najviše me boli desno koleno i desni kuk. Otiću mi meka tkiva oko zgloba kolena. Imam 66 godina, nisam gojazna.
Dijagnoza radiologa glasi: RADIOGRAFIJA KARLICE,AP:
Obostrano, subhondralna scleroza acetabuluma.
Zglobne pukotine očuvane.
RO GRAFIJA DESNOG KOLENA ZGLOBA U DVA PRAVCA:
Suvhontralna scleroza platoa tibie.
Zona skleroze i projekciji prox.okrajka desne tibije, veličine oko 9mm.
RO GRAFIJA DESNOG ATC U DVA PRAVCA: b.o.
Očigledno da sam postavila pitanje u tudjem dnevniku, ali ne znam kako da postupim. Molim za objašnjenje! Kako ću dobiti odgovor?
Snimila sam kuk,koleno i skočni zglob i treba da zakažem kod ortopeda da vidim njegovo mišljenje i dalje lečenje. Imam jake bolove i čopam, a najviše me boli desno koleno i desni kuk. Otiću mi meka tkiva oko zgloba kolena. Imam 66 godina, nisam gojazna.
Dijagnoza radiologa glasi: RADIOGRAFIJA KARLICE,AP:
Obostrano, subhondralna scleroza acetabuluma.
Zglobne pukotine očuvane.
RO GRAFIJA DESNOG KOLENA ZGLOBA U DVA PRAVCA:
Suvhontralna scleroza platoa tibie.
Zona skleroze i projekciji prox.okrajka desne tibije, veličine oko 9mm.
RO GRAFIJA DESNOG ATC U DVA PRAVCA: b.o.
Očigledno da sam postavila pitanje u tudjem dnevniku, ali ne znam kako da postupim. Molim za objašnjenje! Kako ću dobiti odgovor?
Nisam strucno lice , niti sam doktor ali bih ti predlozila sledece: Idi kod lekara opste prakse trazi uput za vadjenje krvi , uradi kompletnu krvnu sliku , zatim trazi uput za ORL, i uput za pregled stolice . Ovo su mogucno simptomi kandide . Ali napominjem da nisam lekar niti strucnjak , govorim iz iskustva jer ja imam kandidu u grlu pa sam imala slicne simptome . Moze to biti i stres ili depresija .... Nadam se da sam ti pomogla . Nemoj da se sekiras bez veze nego idi kod doktora i ispricaj mu sve ovo sto ti se desava , on ce najbolje znati.SlavicaML napisao:Zdravo svima,pre dvadesetak dana sam osetila bolove u kolenu desne noge. Bolovi su takvi da ukoliko savijem nogu ne mogu lako da je ispravim. takodje, me jako boli zglob leve ruke ukoliko njom podignem nesto teze od 500 gr. Imam problema sa nadutoscu, kao i konstantnu potrebu za hranom. Vrlo sam malaksala, i umorna. Da li mi mozete pomoci?
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 02, 2012 1:15 pm
eo ovako... pre 4 nedelje imao sam povredu skocnog zgloba, neznam sta se sve tu desilo jer nisam isao kod doktora, al pretpostavljam da sam istegao ligamente (opis povrede: pad sa 2 metra visine i lose docekivanje, pa sam nogu iskrenuo tako da su prsti isli prema meni i zarotirala se prema unutra, stavio sam sneg u carapu i drzao 2 sata al je otok i dalje bio velik). Prvih nedelju dana sam mirovao u krevetu i mazao raznim kremama (fastum gel, biofreeze, pedimol), a sledecu nedelju sam vec krenuo u skolu iako sam mislio da nebi trebalo, al sam morao jer mrzim kada mi to kuci nabijaju na nos. te nadelje kad sam krenuo u skolu, zglob me je boleo kada god sam stao na njega, al je bio podnosljiv bol. sad je vec proslo 4 nedelje i ja i dalje nemogu da trcim ni da se podignem na prste na toj nozi (mislim, mogu al me pocne boleti), poceo sam raditi elektro terapije (molim za predlog da li je to dobro), ali se plasim da sam negde pogresno postupio (mozda to kad sam krenuo u skolu odma 2 nedelju, il sam trebao jos prve nedelje neke terapije raditi...). molim za savet sta bi trebao da uradim da me prodje brze...
izvinjavam se na dugom textu
izvinjavam se na dugom textu

Поздрав!SlavicaML napisao:Zdravo svima,pre dvadesetak dana sam osetila bolove u kolenu desne noge. Bolovi su takvi da ukoliko savijem nogu ne mogu lako da je ispravim. takodje, me jako boli zglob leve ruke ukoliko njom podignem nesto teze od 500 gr. Imam problema sa nadutoscu, kao i konstantnu potrebu za hranom. Vrlo sam malaksala, i umorna. Da li mi mozete pomoci?
Ако ти је за неку врсту утехе,слично се и мени понекад дешава са шакама,тј,.са зглобовима.
Поуздано знам и сама ,а и читала сам доста око тога,а такође ми је и лекар физијатрије потврдио да се заправо ради о проблему на кичменом стубу,односно на самој кичми!
Предпостављам да се и твој проблем са ногом ,може повезати са кичмом,јер око ње се све врти,она је главни покретач свега!!!
Саветовала бих ти искрено ако ниси да се обратиш лекару опште праксе за упут у неку специјалистичку болницу која је стручна ,јер домови здравља могу само да те сморе и да одустанеш од прегледа ,што је случај једне моје другарице!!!
Велики поздрав и надам се да ћеш решити проблем!!