Bol u vratu

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
sladjano
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 21, 2009 9:59 pm

Bol u vratu

Post od sladjano »

Pozzz!Trazila sam po raznim forumima pa i ovde nesto u vezi bola vrata,pa kako nisam nasla resila da pitam!

Pre nedelju dana sam se prehladila,tj.samo mi je nos procureo i malo me glava bolela pa sam u apoteci kupila Influrex!To me je proslo ali se javio novi problem!Juce po podne me zaboleo toliko vrat da ne prestaje,a pri najmanjem pokretu bol mi toliko jako udari u glavu!!!Da li je to prehlada!!!Postoje li neke kreme ili gelovi za ublazivanje bola!!Unapred hvala
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Re: Bol u vratu

Post od vasa »

imao sam takve bolove-ne znam ni od cega a ni od cega me popustili-prvo su mi dali onu kragnu dok se nije malo smanjio bol i ne znam koje lekove pa posle fizioterapija pa vezbe pa masaze pa na kraju i bromazepam-imao sam do duse i drugih tegoba al mislim da me popustilo tek tad-i grejao sam ledja jer me ceo gornji deo ledja boleo i probadalo me u plecima i u prsima na raznim mestima-ne uvek na istom mestu-
ipak probaj grejati ili lezati u toploj kadi al ne bi trebalo grejati bas tamo gde te boli-mislim ako je neka upala ne sme se grejati niti masirati na tom mestu vec okolo toga--ako ima nervoze moraces i nesto za opustanje
SRECNO
Korisnikov avatar
angelika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 29, 2010 8:17 pm

Post od angelika »

Ja sam operisala donji lumbalni deo kicme i dugo sam se ali potpuno oporavila, ali zna me cesto uhvatiti i taj prbl. koji ti sad imas. Mislim da je jastuk kriv u snu ga odguram pa spavam na ruci. :-? Isto tako dugo sedenje pa i za kompom "ubija kicmu i vratne prsljenove", nepravilno sedenje........Vezbe preporucene od strane dobrog fizijatra su ZAKON!!!!!! Meni u slucaju bola prepisuju, a to mi i pomaze..........Duo diklofen i dijazepam 2mg (u smislu relaksacije misica)........pijem to samo dok bol ne mine! Ima mnogo lekova za takvu bol ali meni jedino duo diklofen pomaze i od njega me manje ili nekad ni malo ne boli stomak!!!! Zato ga preporucujem mada ga lekari redje prepisuju skuplji je od recomo obicnog diklofenaka ili rapten k (koji kao stiti zeludac), a meni ga ubija!!! :roll: Ne znam koliko sad kosta (oko 500 din) Duo diklofen ja ga imam dugo. Znam, boli gadno ali proci se! :wink: Tesko da ima iko ziv da ga tako sta nije "strefilo"! :lol: Pozz! i
sladjano
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 21, 2009 9:59 pm

Post od sladjano »

Hvala puno na savetima!!!!
polako me prolazi!!!Mazakla sam flogocidom i preko njega stavljala kesu izbusenu i krpu da zagreje bolno mesto i uspela sam!!!!
Korisnikov avatar
angelika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 29, 2010 8:17 pm

Post od angelika »

Super.....da popusta bez mocnije th. Uvek treba pokusati sve pre nego se posegne za ovom vrstom th. (mislim na skupinu lekova protiv bolova kostostano- misicnih i reumatskih prbl.) Oni su nekad nuzni ali imaju i popratne lose osobine, zato je preventiva MAJKA!!!
Povedi racuna o drzanju tela, vodi razuna o zastitnim pokretima, vezbice i lagana setnja su zakon za ocuvanje misicna, kicme, zglobova!!!! Srecno!
Odgovori