Divcha napisao:samo da napomenem. Bromazepam mi je predpisao psihijatar, jer sam imao problema sa spavanjem. to nije bila terapija fizioterapeuta.on mi je bio prepisao tetrazepam uvece pred spavanje.pozdrav
A sta da radi pacijent kome jedan dr prepise dijazepam, drugi bromazepam, treci tetrazepam, cetvrti, peti, sesti....... "pentazepam".............?????????????
Da li sve ovo treba da gutamo??!!
Logicno je da ce svaki iole "normalan"/edukovan farmaceut da upita: "Ko je vama sve ovo prepisao??"
I to sa punim pravom.
Upravo mi se desila slicna situacija: zbog vrtoglavica, tahikardije, trnjenja ekstremiteta i sl stvari, kardiolog mi prepisuje verapamil i bromazepam, ali kaze mi da je na nervnoj bazi (MOZDA), te mi preporucuje psihijatra, psihijatar mi prepisuje Zoloft, ja onda "kopam malo po netu" pa uradim hormone stitne i antitela i dodjem do dg: Hashimoto tireoiditisa - ali jos uvek ne za terapiju. -tako kaze dr, nego mi prepise Xanax.
Znaci da sumiram:
- Verapamil
- Bromazepam
- Zoloft
- Xanax
Imam jedva 40 kg i normalan pritisak oko 90/60 (nekada padne i na 75/45).
Sta bi se desilo sa mnom da progutam sve ove lekove??!!
Po meni je logicno da me farmaceut ako je iole "prisutan" na svom radnom mestu, kad mu "srucim" sve one recepte na pult, upita "A za koga je sve ovo, molicu lepo??"
I logicno mi je da se "slogira"!!
Koga onda poslusati!!??
Hvala, majja
EDIT: I da, da napomenem, nisam anemicna (gvozdje 19, ghb 138),nemam ni virus koksakija, ni "jednog hepatitisa" nemam, nemam hlamidije, nemam sidu.........ma sve je ok, krvna slika za 10

, vitamini, minerali i ostale stvari.....kao za priredbu, sto kazu ljudi - "sitna ali dinamitna" a meni je lose........vrti mi se sve u krug........(usi, oci, ocno dno, neuroloski sve ok, svi moguce dopleri kolor i crno beli

- "sljakaju kao ludi"........