Evo vec 3 mjeseca kako imam bolove u vratu.
Radim posao za racunarom,i cim počnem raditi zaboli me vrat a i glava i poremeti mi sliku kompletnu u glavi ( lose raspolozenje,nervoza,nagon na povracanje,losa konecentracija na ucenje,posao,knjigu )
Prije 5 dana sam radio MRI vratne kičme gdje izmedju ostalog piše :
"Uradjeni su T1W/T2W sagitalni i T2W transferzalni tomogrami. Jacina magnetnog polja 1.5T.
Reducirana cerkvikalna lordoza sa incijalnim spondiloticnim promjenama. Ne vidi se infiltracije,dislokacije ili frakture cervikalnih kralježaka.
Na nivou C3-4 i C4-5 prikazuje se očuvana visina iv prostora: desikativno degenerisan iv diska sa manjim anularnim bubrenjem relativno sužava vertebralni kanal ( AP dijametra duralnog sakusa 11mm. ) Neuralni forameni inicijalno suženi ekstraforaminalno.
Na nivou C2-3, C5-6 i C6-7 prikazuje se očuvana visina iv prostora; desikativno degenerisan iv disk bez anularnog bubrenja ili protruzije iv diska;očuvana sirina vertebralnog kanala i neuralnih foramena.
Molim za pomoć !!
Bol u vratu i u glavi
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Re: Bol u vratu i u glavi
Jedan covek mi je pricao da je imao isto problem dok je za racunarom, samo nije bio tako ozbiljan kao kod tebe. Njega je bolela glava i imao je vrtoglavicu.
Resio je problem tako sto je otisao kod ocnog lekara na pregled i ustanovljeno je da mu trebaju naocere dok je ze racunarom ali naocare bez dioptrije. To su neke naocare sto sprecavaju zracenje monitora.
Mozda bi i tebi pomogle te naocare.
Ne znam kako se te naocare strucno zovu ali znam da mi je covek rekao da je platio oko 100 evra.
Resio je problem tako sto je otisao kod ocnog lekara na pregled i ustanovljeno je da mu trebaju naocere dok je ze racunarom ali naocare bez dioptrije. To su neke naocare sto sprecavaju zracenje monitora.
Mozda bi i tebi pomogle te naocare.
Ne znam kako se te naocare strucno zovu ali znam da mi je covek rekao da je platio oko 100 evra.
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Треба да радиш вежбе за рамени појас, пијеш више чисте воде и тако то. Имаш о томе на мом сајту http://* у здравственим саветима, па под Леђа, Рамена-рачунари, Кичма, Вода итд.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Dec 29, 2014 12:32 am
Postovani Aco,da li je ovo opasno ? jer stvarno kad počnem raditi za racunarom odmah me vrat pocne boliti a ne boli me toliko vrat koliko me glava boli pa ne znam volio bi da iznesete misljenje da li trebam snimiti glavu ,da uradim MRI glave ,mozda su krvi sudovi u pitanju a nikad nisam imao problema,da sam padao u nesvjest ili mi se mantalo.
Da li mi preporucujete kakvu dobru kremu za vratnu kicmu ? da probam sa fiskalnim terapijama,laserom i tome slicno...hvala unaprijed
Da li mi preporucujete kakvu dobru kremu za vratnu kicmu ? da probam sa fiskalnim terapijama,laserom i tome slicno...hvala unaprijed
Punisher_10 napisao:Postovani Aco,da li je ovo opasno ? jer stvarno kad počnem raditi za racunarom odmah me vrat pocne boliti a ne boli me toliko vrat koliko me glava boli pa ne znam volio bi da iznesete misljenje da li trebam snimiti glavu ,da uradim MRI glave ,mozda su krvi sudovi u pitanju a nikad nisam imao problema,da sam padao u nesvjest ili mi se mantalo.
Ovdeodavno nema lekara na forumu ... ako zelis strucno misljenje idi na Stetoskop . info i postavi pitanje ...
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Како то питаш "да ли је опасно"? Па видиш да ти се вид пореметио, имаш главобоље, врат те боли и тако даље. Значи опасно је.
Таблетице и терапије за лечење тог проблема не постоје осим за елиминацију симптома. Мораш редовно да радиш гимнастику. Све сам лепо описао на мом сајту, како сам већ горе написао.
Таблетице и терапије за лечење тог проблема не постоје осим за елиминацију симптома. Мораш редовно да радиш гимнастику. Све сам лепо описао на мом сајту, како сам већ горе написао.
-
- Novi član
Postovani Aco, ima li potrebe da uradim MRI glave ?
Mogu li pomoci masaže,kreme,jastuk DORMEO i nadmadrac ?
Mogu li pomoci masaže,kreme,jastuk DORMEO i nadmadrac ?
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Зашто би радио магнет главе или било шта друго ако су мишићи у питању?
Све што си набројао је само шминка. Ако ти је јастук лош - замени га. Ако ти је душек лош - замени га. То је јасно само по себи. Магични душек и јастук не постоје.
Међутим у твом случају доготрајног седења помаже само редовна гимнастика.
Све што си набројао је само шминка. Ако ти је јастук лош - замени га. Ако ти је душек лош - замени га. То је јасно само по себи. Магични душек и јастук не постоје.
Међутим у твом случају доготрајног седења помаже само редовна гимнастика.
Ispoštuj acin savet i ako je moguće promeni nešto u vezi sedenja za računarom ako već moraš da dugo sediš, ili stolicu ili podigni malo ili spusti, ili primakni odmakni, to može da doprinese svakako, a vid proveri obavezno.
VEžbe masaža i relaks pa i neka mast, samo mogu pomoći.
NIKAKVO SNIMANJE DOK SVE OVO NE PROBAŠ, NEMA MAGIČNOG__SAMO SE POTRUDI DA SAM URADIŠ ŠTA MOŽEŠ-kako kaže aca,
Pozdrav
VEžbe masaža i relaks pa i neka mast, samo mogu pomoći.
NIKAKVO SNIMANJE DOK SVE OVO NE PROBAŠ, NEMA MAGIČNOG__SAMO SE POTRUDI DA SAM URADIŠ ŠTA MOŽEŠ-kako kaže aca,
Pozdrav
-
- Novi član
Da li se ovaj problem moze rjesiti operacijom i da li je to opasno ako se na to budem odlucio?