Bol u vilici

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Buba345
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 10, 2016 8:37 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Bol u vilici

Post od Buba345 »

Imam 20 god. Imam kocenje donjeg dela vilice od 29 novembra. Taj dan sam setao bulevarom bez kapuljace( a imam kratku kosu) nekih 40 min. I izduvao me je vetar. Nakon 5-6 sati je pocelo jako kocenje i mali bol u vilici. Posle 3 dana sam ostisao u ambulantu i poslali su me sa opsteg kod stomatologa. Rekao mi je da su u pitanju misici i da ne naprezem vilicu i da ne otvaram jako dok jedem i sl. Takodje je rekao da ce proci za 2-3 dana. Evo do sad me koci konstanto, ranije malo levi deo donje vilice, sad desni. U zadnja 2-3 dana, kad jace otvorim vilicu nesto mi skljocne u donjem desnom delu. Nadam se da sam vam dovoljno pojasnio situaciju. Nadam se brzom odgovoru. Hvala unapred!
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: Bol u vilici

Post od aaaca »

Мораш да грејеш вилицу и лице електричним јастучетом или на неки други ефикасан начин. Почељно је и да пијеш већу количину витамина Б6.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

E baš sam juče bio kod maksilofacijalnog hirurga zbog sličnog problema,konstatovao je da mi donja veštačka proteza (kutnjaci) koju imam, istrošena i i da je to glavni problem, iako sam ja njemu objasnio da me boli i glava i uši i vrat ito pre toga što me vilični zglob počeo boleti, i takođe savetovao da grejem iako mi je kao upaljen vilični zglob....VEĆINOM SAVETUJU DA SE UPALA NE GREJE??? Dao mi da pijem desetak dana protiv bolova i da što manje opterećujem zglob.Kaže da je to uzrok ostalim bolovima
Bio sam ja i kod zubara i fizijatra (on predlaže fizikalnu terapiju i kaže da je to uzrok)
BUDI PAMETAN SAD??
Mene je sve ovo uhvatilo nakon stomačnog virusa..koji me baš namučio..
Pijem sada za opuštanje bromazepam i protiv bolova ipobrufen-ili tako nekako (u kesicama).
Ako je neko imao slično iskustvo voleo bih da napiše.
Da napomenem, jedna komšinica imala slične bolove i išla kod zubara a on joj primetio beo jezik-i zaključio da je kandida-i stvarno, pije neke lekove i drži dijetu i bolje joj je, ja sam obratio na to pažnju al ne ukazuje na kandidu.
Pozdrav svima i srećno
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Инфективна упала не треба да се греје али упала узрокавана претераним хлађењем мора да се греје.
Buba345
Novi član
Novi član

Post od Buba345 »

Hvala na savetima,samo se plasim da nije faza pred slog.
vasa
Stalni član
Stalni član

Post od vasa »

Evo me ovako rano, meni nije prijalo grejanje a ne znam kakva je bila upala, juče sam namazao TEDONALOM 2 puta i hvala bogu 80% bola me prošlo.
HVALA TEDONALU!!!!!!!!
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Buba345, колико ми је познато када је срце проблем онда вилица и зуби могу да трну.

Васо, нормално је да Тедонал помогне када је намењен против болова. Да ли ти је решио проблем, видећеш.
Buba345
Novi član
Novi član

Post od Buba345 »

aaaca, moguce, inace imam srcanu aritmiju
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Buba345 napisao:aaaca, moguce, inace imam srcanu aritmiju
Аритмију ћеш највероватније решити са 400mg квалитетног магнезијума дневно, на пример Nowfodds: http://*/index.html?stranica=s ... reskakanje
vasa
Stalni član
Stalni član

Post od vasa »

evo jos uvek nije prosla upala vilicnog zgloba, boli kad zvacem i ne mogu da zinem dovoljno a ostalo prilicno dobro, mada me nocu boli kad se pomeram, bol u vratu me probudi,
snimak vratnog dela kicme sam dobio i ocitan ali ne razumem te izraze--lici mi na okostavanje, moram kod doktora da vidi sta je.
Leukociti su mi malo povecani 11,7
a sedeimentacija 25
ostalo je ok
moj doktor radi tek posle Nove godine, pa ne znam da li da cekam ili idem kod drugog, a znate kako to ide onda--TESKOOOO
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 19, 2012 5:40 pm

Post od _david_ »

Buba345 napisao:Imam 20 god. Imam kocenje donjeg dela vilice od 29 novembra. Taj dan sam setao bulevarom bez kapuljace!

batice batali ekstazi i nece ti se kociti vilica
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Васо, имаш неку инфекцију. Треба то да решаваш. Да није зуб?
Odgovori