Bol u uhu
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Bol u uhu
Imam 17 godina, pre dve nedelje sam pocela da osecam bol u desnom uhu i imala sam osecaj kao da je ispunjeno nekom tecnoscu. Sluh mi je takodje bio nekako ostecen. Otisla sam kod lekara koji mi je prepisao ''Neodeksacin'' kapi koje sam stavljala u uho 3 puta dnevno 5 dana. Vec nakon treceg dana bol je nestao. Uz probleme sa uhom, bolelo me je i grlo i sinusi. Takodje mi je prepisan antibiotik ''Pancef'' i kapi za nos ''Operil''. Do 5. dana svi bolovi su prestali. Nocas me je probudio jak bol u levom uhu dok sam glavu okretala na tu stranu. Imala sam osecaj kao da nesto pucketa u uhu i kao da se polako puni nekom tecnoscu ili sekretom ali kad bih se okrenula na desnu stranu, bol bi prestao. Celog danasnjeg dana mi je pucketalo i zujalo u usima, i sada imam losiji sluh u levom uhu. Sta da radim? Subota je pa je nezgodno vreme za odlazak lekaru. Da li postoji nesto sto mogu da uradim sama? Hvala unapred
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Dec 29, 2013 1:23 pm
Re: Bol u uhu
brate ja sam mesec dana imao zapuseno uho i tek kad je pocelo zestoko da me boli onda sam otisao kod lekara... Uglavnom kod mene je bila neka gljivicna infekcija koja se veoma lako leci medjutim mene je smaralo da idem kod lekara, u fazonu proci ce samo i onda mi se pogorsalo.. Kad sam otisao covek mi prepisao ispiranje 2 dana, BUM odmah prosao i bol i zapusenost.
E sad kod tebe je ocigledno nesto drugo u pitanju, medjutim ono sto mogu da ti potvrdim jeste da ukoliko ti je zapuseno i slabije cujes, mozes da stavis par kapi 3% hidrogena. Legnes, neko ti sipa u uho i sve dok cujes sustanje ne ustajes iz kreveta. Tako sam bar ja i pomoglo mi je.
A sto se tice bola, cuvar kuce - biljka (ukoliko imas tu u komsiluku) pronadjes isto tako stavis 4-5 kapi i videces da ce ti proci bol. Mada sve je to privremeno, svejedno se obrati lekaru.
E sad kod tebe je ocigledno nesto drugo u pitanju, medjutim ono sto mogu da ti potvrdim jeste da ukoliko ti je zapuseno i slabije cujes, mozes da stavis par kapi 3% hidrogena. Legnes, neko ti sipa u uho i sve dok cujes sustanje ne ustajes iz kreveta. Tako sam bar ja i pomoglo mi je.
A sto se tice bola, cuvar kuce - biljka (ukoliko imas tu u komsiluku) pronadjes isto tako stavis 4-5 kapi i videces da ce ti proci bol. Mada sve je to privremeno, svejedno se obrati lekaru.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jan 02, 2014 7:26 pm
Re: Bol u uhu
Postovani,
povremeno mi se javlja jak bol u desnom uhu vec par godina. zaboli jako, boli i kada dodirnem srednji deo usne skoljke. I prestane nakon par sati najduze. vec godinama planiram da odem da to neko pogleda, medjutim bol brzo prestane i ne javi se mesecima.
imate li neku ideju od cega bi bol mogao da se javlja? jedino sto mi pada na pamet i polecat sam da pratim u poslednje vreme je da mi se bol javlja na dan ili dan posle nakon vetrovitog vremena. da li je moguce da je to problem?
hvala puno unapred
povremeno mi se javlja jak bol u desnom uhu vec par godina. zaboli jako, boli i kada dodirnem srednji deo usne skoljke. I prestane nakon par sati najduze. vec godinama planiram da odem da to neko pogleda, medjutim bol brzo prestane i ne javi se mesecima.
imate li neku ideju od cega bi bol mogao da se javlja? jedino sto mi pada na pamet i polecat sam da pratim u poslednje vreme je da mi se bol javlja na dan ili dan posle nakon vetrovitog vremena. da li je moguce da je to problem?
hvala puno unapred