Bol tokom orgazma

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
Mina N.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 16, 2009 1:35 pm

Bol tokom orgazma

Post od Mina N. »

Pre dva meseca sam počela da u prvih nekoliko trenutaka orgazma osećam ne neizdrživ, ali ne ni mali bol koji kao da od klitorisa ide vertikalno na gore, par centimetara. Bol je sličan grču. Kako orgazam prolazi, tako i on nestaje, ali ipak nestane pre kraja samog orgazma. To mi se nikada nije dešavalo, a imam 30 godina, i od toga bar 15 god imam iskustva sa orgazmima. :-) Radila sam kolposkopiju i papa test, i sve je u redu. Doduše, u to neko poslednje vreme, nekoliko meseci unazad, par puta sam imala utisak kao da sam se malo prehladila, ali nista se nije konkretno od tada desavalo, vec kao da samo ponekad osecam neki blag pritisak u donjem stomaku, nekad me malo i ''žigne'' na istom onom mestu, ali ne toliko jako kao u momentu vrhunca. Šta mi je činiti, i šta bi to moglo biti? Nemam potrebu za čestim mokrenjem.
Hvala unapred
Mina N.
Novi član
Novi član

Re: Bol tokom orgazma

Post od Mina N. »

Molim Vas za bar neki komentar, da li je moguce da bas niko nema slicno iskustvo? :-(
Malo sam se uplasila, a ne znam ni odakle da krenem sa lekarima...da li da mozda odmah radim ulatrazvuk vaginalni, s obzirom da rezultate papa, kolposkopije i grupa imam od relativno skoro - pre mesec dana, i u redu su...? :-/
Pliz, i hvala unapred...
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

Znaci taj bol koji ne osecas nije u donjem stomaku, nego lokalizovan oko klitorisa? To bi moglo da bude pitanje za neurologa, ali ako imas bolove ili osecanje napetosti u donjem stomaku, onda je moguce da postoji urogenitalna infekcija, trebalo bi da das mokracu na analizu i da odes na ginekoloski pregled + briseve na mikoplazmu, ureaplazmu i hlamidiju. Na sajtu Stetoskop imas rubriku "Postavite pitanje", mozes onda da odaberes kom specijalisti da se obratis, i dobices odgovor za nekoliko dana.
Mina N.
Novi član
Novi član

Post od Mina N. »

Hvala Vam, Donka na odgovoru, ali i predlogu da posaljem pitanje Stetoskop sajtu. Uradila sam to, i sad cekam i njihovo misljenje.
Bol nije bas samo oko klitorisa lokalizovan, nego ide na gore, vertikalno, nekih 3-4 cm, u visini jajnika, ali njih ne osecam, vec taj neki grc, bol, na sredini. I definitivno ga osecam i povremeno u toku dana, ali slabije. Na stranim (americkim, engleskim) sajtovima sam nasla dosta ljudi koji se zale na isti simptom, ali me je obeshrabrilo to sto ljudi spominju da su im lekari sve i svasta tamo radili i preporucivali, pritom se cudeci sta bi to moglo biti, ali bol posle intervencija nije prestajao. Spominje se ''endometriosis'' kao problem koji su oni dijagnostifikovali, kao i ciste.
Uh, ne znam ni da li je dobro da sve to citam, poprilicno deprimirajuce deluje...
Uradicu analize koje ste mi preporucili, i hvala Vam puno.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Upravo endometrioza zna da daje takav simptom, grc , peckanje sevajuc bol u donjem stomaku!

Odradite malo detaljnije preglede da bi se utvrdilo u kojoj ste fazi endometrioze ako ona postoji.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
jelenaa1985
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jul 10, 2009 2:36 pm

Post od jelenaa1985 »

Mina N. napisao:Hvala Vam, Donka na odgovoru, ali i predlogu da posaljem pitanje Stetoskop sajtu. Uradila sam to, i sad cekam i njihovo misljenje.
Bol nije bas samo oko klitorisa lokalizovan, nego ide na gore, vertikalno, nekih 3-4 cm, u visini jajnika, ali njih ne osecam, vec taj neki grc, bol, na sredini. I definitivno ga osecam i povremeno u toku dana, ali slabije. Na stranim (americkim, engleskim) sajtovima sam nasla dosta ljudi koji se zale na isti simptom, ali me je obeshrabrilo to sto ljudi spominju da su im lekari sve i svasta tamo radili i preporucivali, pritom se cudeci sta bi to moglo biti, ali bol posle intervencija nije prestajao. Spominje se ''endometriosis'' kao problem koji su oni dijagnostifikovali, kao i ciste.
Uh, ne znam ni da li je dobro da sve to citam, poprilicno deprimirajuce deluje...
Uradicu analize koje ste mi preporucili, i hvala Vam puno.
meni se upravo isto to desavalo, s tim sto se desilo par puta i van orgazma...ginekoloski sve je bilo ok,ali sam imala neku urinarnu infekciju, pa doktor kaze zbog toga se to javilo...recimo da opisem taj bol kao ubod iglom, koji traje par sekundi i posle nista :o
Odgovori