Bol u stopalu

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
fratria
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 20, 2013 11:55 pm

Bol u stopalu

Post od fratria »

Pozdrav svima pre svega.

Imam neki problem sa stopalom, pa sam odlucio da se registrujem ovde jer mozda neko moze da mi kaze sta da ocekujem kad budem isao kod doktora.

Ne mogu lepo da se oslonim na levu nogu zbog bola u stopalu.Bol je neki ostar kao da imam ekser ispod, ne znam kako drugacije da objasnim.Da ne bih sad objasnjavao uzeo sam sliku sa interneta i obelezio deo gde me boli.

Slika

Pocelo je da me boli pre 5 dana.Mislio sam da je neko istegnuce(sto mozda i jeste , ne znam stvarno zato sam i dosao ovde da pitam :D ) i mazao sam raznim kremama i oblozima, ali bez nekog veceg efekta.

Danas me je bolelo najjace do sad i kad sam se vracao iz grada morao sam 4 puta da stajem na pola minuta da odmorim nogu malo, pa da nastavim.

Verovatno je uzrok problema to sto sam u utorak isao na trcanje u toku dana, a uvece na trening(futsal treniram), ali ja tad nisam nista osetio.Lako sam istrcao i na treningu a i na tom solo trcanju u toku dana.Negde od srede sam poceo da osecam bolove.

Mislim siguran sam da je glupo da pitam sad preko foruma za neke dijagnoze, ali eto cisto me zanima sta bi moglo da bude?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Bol u stopalu

Post od aa_aca »

Ако имаш осећај "ексера" то личи на израштај на кости који те боде. То се обично дешава на пети, али ето.

Немој да те случајно шаљу на уклањање тог калцификата рендгенским зрачењем. Имам прилике да видим да то редовно раде. Не само што је опасно, него нема никаквог ефекта. Не знам одакле им само идеја за тако нешто.

Најефикасније је уклањање ултразвуком. Не знам да ли би могла да помогне терапија сталним магнетима. Један магнет некако да учврстиш на стопало са горње стране у близини места које те боли. Нешто о терапији сталним магнетима сам писао на мом сајту (адреса се види у мом профилу).
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Ja verujem da je to prolaznog karaktera-verovatno si nekako preopteretio ili nezgodno stajao-gazio--mozda nove patike ili slicno.
Ako ne prolazi ipak kod lekaraaaaa.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Ledirajte taj deo noge, dva puta dnevno, po 3 do 5 minuta i posle ugrejte ledirani deo 15 min!

Otidjite na bezplatan pregled stopala, mozda je svod stopala poceo da se spusta i zato vam pravi problem.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
goga1983
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 30, 2013 10:26 pm

Post od goga1983 »

pozdrav,

prelistala sam sve forume koje sam našla o ovoj temi al niko nema moj problem. naime, bol u stopalima se javlja kao posljedica dugog stajanja/hodanja. bol se javlja u oba stopala podjednako, od sredine do pete. ako nemam priliku da sjednem, izvijam stopala na vanjski dio ili se podižem na prste da rasteretim petu. bol nestaje poslije odmora (prespavana noć) i opet se pojavljuje prilikom sljedećeg stajanja/hodanja od par sati.

ako neko može da mi pojasni o čemu je riječ...

unaprijed hvala :wink:
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

goga1983 napisao:.... bol u stopalima se javlja kao posljedica dugog stajanja/hodanja. bol se javlja u oba stopala podjednako, od sredine do pete. ako nemam priliku da sjednem, izvijam stopala na vanjski dio ili se podižem na prste da rasteretim petu. bol nestaje poslije odmora (prespavana noć) i opet se pojavljuje prilikom sljedećeg stajanja/hodanja od par sati.....
Лоша обућа или спуштени табани.
Odgovori