BOL U STOMAKU

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
dakillis
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 20, 2012 6:34 pm

BOL U STOMAKU

Post od dakillis »

Poštovani zdravo,
Imam problema u stomaku.Naime bol se pojavio samo jedno jutro iznenada i polako se pojačavao u toku dana.Simptomi bola su tupi bolovi u predelu oko pupka i donjeg dela stomaka i počeli su sa leve strane da bi u toku popodnevnih sati prešao i zahvatio i desnu stranu.Bol se manifestuje i kad udahnem duboko vazduh.Otišao sam u dežurni Dom Zdravlja,dobio uput i otišao u Klinički Centar Vojvodine.Objasnio sam im gde me boli i kako je sve počelo.Dežurni doktor mi je ispipao čitav trbuh i nije bilo reakcije na bol.Vađenje krvi i urina je pokazalo da ima neka upala u stomaku pa su kasnije dali i 2 infuzije stim što je u prvoj infuziji bio neki lek protiv bolova.Posle ovog nisam se osećao bolje,već isto stanje.Doktor je u preliminarnom izveštaju napisao COLICAE ABDOMINALES(sumljao je na neki virus i li pred upalu slepog creva).Zatim su mi rekli da dođem odmah ujutro na kontrolu što sam i učinio.Ponovili su vađenje krvi i urina i analiza je pokazala da je ta upala smanjena od prethodne analize ali i da je dalje prisutna.Rečeno mi je da idem kući i da budem na blažoj dijeti i ako mi pozli da odmah dođem.
Imam i dalje osećaj nadutosti i mali bol u stomaku .Moram da kažem da imam redovnu stolicu i mokrenje stim što je sada urin postao jako žute ili svetlozene boje.
Moje pitanje je šta može da prouzrokuje ovaj bol i šta bi to moglo uopšte biti?
p.s- sutra ponovo idem na kontrolu,verovatno će biti opet vađenje krvi i urina.Tražiću i da mi urade ultrazvuk stomaka ili snimanje rentgenom ako će im to pomoći da vide u čemu je problem.
Hvala unapred,Dalibor
Odgovori