Bol u stomaku

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Nikola9
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 08, 2011 3:31 pm

Bol u stomaku

Post od Nikola9 »

Pozdrav svim forumasima.

Imam 17 godina I pre nekih 2,3 meseca su poceli da se javljaju bolovi u stomaku, u doljem desnom delu. Ali stvar je u tome sto boli samo ujutru dok ne obavim malu nuzdu. Znaci ne, nije onaj osecaj kada znate da treba da idete u WC nego bas se javlja bol u donjem desnom delu stomaka. Probao sam da ne pijem dosta vode pre spavanja ali ne pomaze.

Kada obavim malu nuzdu taj bol ostaje ali se polako smanjuje, I posle sat, 2 totalno se izgubi. Da li je neko imao slican problem? Ili mozda zna zasto se ovo desava?

Nisam imao nikakve povrede, bukvalno samo od sebe. Inace dosta sedim na racunaru preko dana, mozda to pomogne.

Hvala
Korisnikov avatar
angelika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 29, 2010 8:17 pm

Re: Bol u stomaku

Post od angelika »

Moras Nikola do lekara jedino ti on moze pomoci. Verovatno neka upala beske...moras dati mokracu na analizu i tako ces jedino resiti svoj problem koji nepotrebno vuces vec dugo vremena! Pozz!
Nikola9
Novi član
Novi član

Post od Nikola9 »

Otisao sam do lekara odavno. Dao krv, mokracu, sve je kako treba. Prema njenim recima to je neki "reflex" koji ce proci. Evo mene I dalje uzasno boli stomak ali sada je poceo I preko dana, sve gore I gore. Heh, ipak da ja puknem pare pa kod privatnika.
Korisnikov avatar
angelika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 29, 2010 8:17 pm

Post od angelika »

Pa ne znam baš....jesu li ti uradili UZ abdomena (ultrazvuk stomaka) ???
Ja sam jedno vreme imala te bolne "reflektivne" bolove više kao bolne grčeve slične kao kad moraš hitno na wc, ali nije je bilo....baš gadno bolelo meni se javljalo noču, pred jutro.....imala sam i neke mučnine.....tad sam uradila pregled kod privatnika (baš se uplašila) ništa nije pedantnije odradjen nego ambulantni jedino brže..... Uzrok nikad nisam saznala...UZ sve ok samo žučna kesa čista ali u obliku bisaga (presavijena) pa je moguće da se mešaju želudčani i žučni sokovi......eto to je valjda "reflekcija"...Šta je da je gadno je bolelo. Bol sam rešila uz pomoć par puta Nurifen tbl. i jela nedelju možda i više uglavnom hranu tipa, bareni pirinač, sama palenta s LGG probiotikom, lake supe, izbacila tad kafu i gaz. vodu. Od tad dan započinjem čajem od nane malom šalicom i bez šećera....meni je pomoglo....

Nije mi baš jasno objašnjenje tvoje doktorice...ok refletivna bol ali odakle dolazi? Zašto? U predelu malog stomaka može biti puno uzroka za feflektivnu bol...Koji je razlog kod tebe? Očito ne prolazi već te na zalost sve češce i više boli....mora se naći razlog. Potraži uput kod specijaliste gastrologa. Mnogo su skupi privatnici.
Nikola9
Novi član
Novi član

Post od Nikola9 »

angelika napisao:Pa ne znam baš....jesu li ti uradili UZ abdomena (ultrazvuk stomaka) ???
Ja sam jedno vreme imala te bolne "reflektivne" bolove više kao bolne grčeve slične kao kad moraš hitno na wc, ali nije je bilo....baš gadno bolelo meni se javljalo noču, pred jutro.....imala sam i neke mučnine.....tad sam uradila pregled kod privatnika (baš se uplašila) ništa nije pedantnije odradjen nego ambulantni jedino brže..... Uzrok nikad nisam saznala...UZ sve ok samo žučna kesa čista ali u obliku bisaga (presavijena) pa je moguće da se mešaju želudčani i žučni sokovi......eto to je valjda "reflekcija"...Šta je da je gadno je bolelo. Bol sam rešila uz pomoć par puta Nurifen tbl. i jela nedelju možda i više uglavnom hranu tipa, bareni pirinač, sama palenta s LGG probiotikom, lake supe, izbacila tad kafu i gaz. vodu. Od tad dan započinjem čajem od nane malom šalicom i bez šećera....meni je pomoglo....

Nije mi baš jasno objašnjenje tvoje doktorice...ok refletivna bol ali odakle dolazi? Zašto? U predelu malog stomaka može biti puno uzroka za feflektivnu bol...Koji je razlog kod tebe? Očito ne prolazi već te na zalost sve češce i više boli....mora se naći razlog. Potraži uput kod specijaliste gastrologa. Mnogo su skupi privatnici.
Da uradjen je ultrazvuk, sve je u redu. Kazu mozda je slepo crevo (zato sto to nemogu da vide preko ultrazvuka). Evo zadnja 2,3 dana me ne boli, cudno.

Sto se tice hrane, treniram u teretani redovno, tako da jedem 5-6 obroka dnevno. Raznovrsno ali nikad supa itd obicno je to dosta mesa, pasta, krompir I naravno dosta mleka (oko litar dnevno). Vodu pijem I vise nego dovoljno ponekad. Ne pijem alkohol, ne pusim. Ceo dom zdravlja sam obisao.

Sacekacu jos koji dan a ako se opet bol pojavi onda opet po bolnice.

Hvala angelika.
Nikola9
Novi član
Novi član

Post od Nikola9 »

Nisam hteo da otvaram novu temu, nego rekoh ajde da ovde postujem.

Pisem godinu dana kasnije. I bolovi I problemi su jos nazalost tu :cry:

Nisam mogao vise da trpim to, otisao sam kod doktora opet pre par meseci, uradeo sve moguce vrste pregleda: krv, mokraca I ispit analnog trakta.

Jedino sto su mi rekli je da imam upaljen deo creva koliko sam ih razumeo I unutrasnje suljeve (hemoroide). Puko sam 3000 za lekova, ispio I nista, problemi su jos tu.

Stvarno ne znam vise sta da radim, ne znam sta da probam, gde da idem, nemogu da trpim bolove vise. Probudim se svakog jutra zbog njih I moram da obavim malu nuzdu, a posle vec nemogu da se vratim na spavanje.
Odgovori