bol u stomaku
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
bol u stomaku
Molim da mi neko pomone i odgovori na pitanje. Zadnjih dva dana imam bolove u gornjem delu stomaka bukvalno ispod desnog rebra, i ujedno imam blago nadimanje. Bol zna da bude jak i ostar, na pokreet, cak i kada sedim a ne mogu dugo bol se povecava. Najmanji bol je kada lezim na levoj strani. Unapred zahval;an
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Mar 26, 2011 12:32 am
Re: bol u stomaku
Dok jedes odredjenu hranu pokusaj da pratis da li ti ona povecava bolove ,ovo ti govorim zato sto mozda imas helicobacter pilory a ona raste na mljeku posebno uzrokuje nadimanje nakon konzumiranja mljecnih napitaka inace ona se prenosi oralno-oralnim ,fekalno-oralnim putem .Moze da izaziva i bolove jer ima sposobnost da opstaje u HCl tako da prirodna odbrana u ovom slucaju ne funkcionise dolazi u submukozni dio zeludca te izziva njegove lezije odnosno moze da dovede do akutnog gastritisa .Treba da odes kod doktora da uradis test postoji brzi sa kapljicom krvi ili test sa izdahom (mrsko mi objasnjavati uglavnom ne boli
elem terapija nije strasna samo je problem sto je treba vise puta ponoviti u odredjenim vremenskim intervalima . Toliko od mene ako je to .