bol u stomaku
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jun 27, 2009 9:39 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
bol u stomaku
Molim nekog za pomoc, imam problem sa stomakom ve godinu dana, u vidu bolova ispod rebara koji prelaze levo i desno od pupka, pritom imam kasaste i prolivaste stolice sa dosta sluzii komadicima nesvarene hrane. Pre godinu dana hospitalizovan sam zbog povecanih transaminaza u niskoj vojnoj bolnici gde su mi pronasli cistu u glavi pankreasa promera 2x2 cm, tada su mi utvrdili povecanje amilaza u serumu na 340 normalno 120 a urinu ne. Odmah su krenuli sa lecenjem, dijagnoza: sumnja na pankreatit, primao terapiju mesec dana i pusten iz bolnice, amilaze su mi bile uvecane samo tada, nikada pre ni posle na kontrolama. Radjena mi je MNR abdomena gde je cista potvrdjena i dan danas je iste velicine poslednja kontrila ultrazvukom pre mesec dana cista je bila 19mm. takodje mi je prosle godine radjena i kolonoskopija i gastroskopija i nalaz je uredan sem blagog gastritisan nema holikobaktera. Medjutim moje tegobe ne prestaju bolovi i te stolice retke i sluzave su tu, Od terapije sam pio controloc i pankreatin a sada pankreatin i famotidin pred spavanje ali poboljsanja nema. Na jednomm pregledu na VMA su mi rekli da nisam ni imao upalu pankreasa jer potpuno normalno izgleda bez uvecanja i ostecenje sem te ciste i rekose mi da sam mozda tako rodjen. Zadnja krvna slika i kontrola pre dva meseca sve je bo sem blago povisenog ALT, davao sam stolicu na pregled za parazite i gljivice i okultno krvarenje i to je negativno. Zna li neko sta bi mogao biti uzrok mojih tegoba, inace sam veoma napet zbog svega i svih ispitivanja koje sam prosao i stalno sam pod stresom da ne obolim od neke opake bolesti posto sam se u bolnici svega nagledao. Od lekova pijem jos i antidepresive 2 puta dnevno, lorazepam 2 puta dnevno, zbog nervoze a zbog bolova u kicmi Movalis i Tegretol po 1 dnevno. Da li ti lekovi mogu stvarati te probleme, da li je u pitanju iritabilni kolon ili problem sa pankreasom mada mi je doktor zadnji put rekao da ne brinem i da je sto se tice pankreasa sve u redu i da je to zavrsena prica, ili sta vec moze biti, bilo kakav savet bi mi pomogao, ili predlog neke terapije, jer se sa ovim mucim vise od godinu dana, unapred zahvalan i izvinite na odugovlacenju, Goran 28 god