BOl u prsima, molila bih savjet
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
BOl u prsima, molila bih savjet
Poštovanje! Imam 20 godina. Prekjučer sam završila na hitnoj zbog podrigivanja koje je trajalo više od 5 sati bez prestanka i zbog bolova u cijeloj lijevoj strani prsa. Tamo je rađen EKG koji je prema riječima doktorice, a kasnije i internista uredan (pokazao je sinus tahikardiju, 100 otkucaja, a priznajem da sam se malo uplašila). Inače, zimus mi je utvrđen erozivni gastritis (4 erozije u fazi zacjelivanja), gljivice na jednjaku i upala jednjaka. Pila sam 3 tjedna controloc 2 tablete na dan od 40 mg i još 3 tjedna 1x1 od 20 mg. Stanje se primirilo. No evo, sada me počelo gnjaviti to podrigivanje i ta bol. Danas me opet boli u prsima, više na desnu stranu i malo teže dišem. Osjećam i pritisak u prsima. Nije jak, no dovoljno da ga malo osjetim (ima i momenata u danu kada ga ne osjećam). Bol je oštra i traje do 10 sekundi pa se smiri i onda počne boliti. Pritisak je 100/70, srce 80-85 otkucaja. Ići ću ovih dana kod dr opće prakse, a do tada mi je glupo opet ići na hitnu pa bi molila nečije mišljenje u vezi ovih tegoba. Inače, mama, teta i prabaka imaju problema sa želudcem. Baka i djed visoki tlak. Bolesti srca u obitelji nije nitko imao unazad 4,5 koljena, osim prabake kojoj je oslabljeno zbog godina (85 godina). Može li želudac izazvati sve ove simptome koje osjećam? HVALA!
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: BOl u prsima, molila bih savjet
Bice da je sve na nervnoj bazi, prichajte sa vasim lekarom opste prakse da vas uputi psihologu na razgovore!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Re: BOl u prsima, molila bih savjet
hvala tamara na odgovoru.
no sigurna sam da nije na nervnoj bazi.
bila sam kod dr i ispalo je da je krivac za sve to vagnus, te da mi je oslabljen mišić između jednjaka i želudca pa to stvara takve probleme pogotovo zbog upale jednjaka koju sam već imala. čak mi je od toga i bol u lijevoj ruci, naročito ramenu, te bol u leđima.
2 tjedna pijem druge tablete , a ako ne bude bolje onda idem opet na gastroskopiju sa nekim kontrastnim snimanjem da se vidi stanje jednjaka...

no sigurna sam da nije na nervnoj bazi.
bila sam kod dr i ispalo je da je krivac za sve to vagnus, te da mi je oslabljen mišić između jednjaka i želudca pa to stvara takve probleme pogotovo zbog upale jednjaka koju sam već imala. čak mi je od toga i bol u lijevoj ruci, naročito ramenu, te bol u leđima.
2 tjedna pijem druge tablete , a ako ne bude bolje onda idem opet na gastroskopiju sa nekim kontrastnim snimanjem da se vidi stanje jednjaka...