BOl u prsima, molila bih savjet

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
betty_20
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 06, 2010 10:35 pm

BOl u prsima, molila bih savjet

Post od betty_20 »

Poštovanje! Imam 20 godina. Prekjučer sam završila na hitnoj zbog podrigivanja koje je trajalo više od 5 sati bez prestanka i zbog bolova u cijeloj lijevoj strani prsa. Tamo je rađen EKG koji je prema riječima doktorice, a kasnije i internista uredan (pokazao je sinus tahikardiju, 100 otkucaja, a priznajem da sam se malo uplašila). Inače, zimus mi je utvrđen erozivni gastritis (4 erozije u fazi zacjelivanja), gljivice na jednjaku i upala jednjaka. Pila sam 3 tjedna controloc 2 tablete na dan od 40 mg i još 3 tjedna 1x1 od 20 mg. Stanje se primirilo. No evo, sada me počelo gnjaviti to podrigivanje i ta bol. Danas me opet boli u prsima, više na desnu stranu i malo teže dišem. Osjećam i pritisak u prsima. Nije jak, no dovoljno da ga malo osjetim (ima i momenata u danu kada ga ne osjećam). Bol je oštra i traje do 10 sekundi pa se smiri i onda počne boliti. Pritisak je 100/70, srce 80-85 otkucaja. Ići ću ovih dana kod dr opće prakse, a do tada mi je glupo opet ići na hitnu pa bi molila nečije mišljenje u vezi ovih tegoba. Inače, mama, teta i prabaka imaju problema sa želudcem. Baka i djed visoki tlak. Bolesti srca u obitelji nije nitko imao unazad 4,5 koljena, osim prabake kojoj je oslabljeno zbog godina (85 godina). Može li želudac izazvati sve ove simptome koje osjećam? HVALA!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: BOl u prsima, molila bih savjet

Post od tamaraft »

Bice da je sve na nervnoj bazi, prichajte sa vasim lekarom opste prakse da vas uputi psihologu na razgovore!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
betty_20
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 06, 2010 10:35 pm

Re: BOl u prsima, molila bih savjet

Post od betty_20 »

hvala tamara na odgovoru. :wink:
no sigurna sam da nije na nervnoj bazi.
bila sam kod dr i ispalo je da je krivac za sve to vagnus, te da mi je oslabljen mišić između jednjaka i želudca pa to stvara takve probleme pogotovo zbog upale jednjaka koju sam već imala. čak mi je od toga i bol u lijevoj ruci, naročito ramenu, te bol u leđima.
2 tjedna pijem druge tablete , a ako ne bude bolje onda idem opet na gastroskopiju sa nekim kontrastnim snimanjem da se vidi stanje jednjaka...
Odgovori