Bol u predelu prepona

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

akalicanin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 14, 2008 11:59 pm

Bol u predelu prepona

Post od akalicanin »

pre nedelju dana sam imao bol na donjem delu leve noge i u predelu prepone (isto leva noga) nekoliko sati posle treninga u teretani(radio sam vezbe za donje trbusnjake, grudi i biceps).Nekoliko dana pre pocetka bolova imao sam nelagodan polozaj nogu dok sam sedeo za kompjuterom. Bol u donjem delu noge je prosao posle 1 dan ali bol u predelu prepone (tacnije probadanje koje traje nekoliko sekunde) osecam samo kada dizem levu nogu ili sam u nekog odredjenoj "pozi". Idem u teretanu ,a kad je lepo vreme trcim. Kada pocnem da trcim prve 3-4 sekunde osecam bol, a kasnije nestane. Osecam probadanje takodje kada radim vezbe za donje trbusnjake(na vratilu).Imam 15 godina. Moj porodicni prijatelj (urolog) je sada na odmoru do kraja januara. Kada se vrati oticicu kod njega da vidi da li je kila. Do tada molim vas da mi odgovorite sta bi moglo biti.(vec nekoliko dana pokusavam sto vise da mirujem i probadanje je malo slbije). POZDRAV !!!
akalicanin
Novi član
Novi član

Post od akalicanin »

ima li odgovora ???
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

Ima - idi kos lekara, sposobnost gatanja jos nismo razvili. Moze da bude deset raznih stvari, i niko nije lud da spekulise sta bi moglo biti bez da te pregleda. Neozbiljno.
Korisnikov avatar
remi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 7:16 am

Post od remi »

Meni to liči da si sredio kuk: Boli kada pokušaš da saviješ nogu ili kad sedaš, ustaješ (ne uvek, zavisi od visine sedišta), kad se zagreješ prestaje i osećaš neku vrstu blokade u preponima?! Ortoped, ne urolog. Verovatno nije ništa strašno.
akalicanin
Novi član
Novi član

Post od akalicanin »

....boli me samo kada pokusavam da dignem nogu. To je nekakvo probadanje....ne osecam nikakvu bol prilikom savijanja noge. Do sada nisam nikada imao nikakav problem sa kukom, tj. nisam ga nikada udario. Kada trcim ne osecam nikavo zatezanje niti bol...nego samo na pocetku (nekoliko sekundi).
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Jeste li se zagrejali pre treninga za DE i trbushne mishicee?

Ja imam pik na preponsku kilu i na iskidana mishicna vlakna.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
akalicanin
Novi član
Novi član

Post od akalicanin »

nisam se zagrevao za donje trbusnjake, nikada se nisam ni zagrevao za to :) za ostale grupe misica obavezno i pre trcanja...na tom mestu nemam nista (mislim na crvenilo i naduvenost).
Korisnikov avatar
remi
Aktivan član
Aktivan član

Post od remi »

akalicanin napisao:....boli me samo kada pokusavam da dignem nogu. To je nekakvo probadanje....ne osecam nikakvu bol prilikom savijanja noge. Do sada nisam nikada imao nikakav problem sa kukom, tj. nisam ga nikada udario. Kada trcim ne osecam nikavo zatezanje niti bol...nego samo na pocetku (nekoliko sekundi).
Ipak proveri, nije neophodno da udariš kuk ili da padneš. Nekada je dovoljan samo malo nezgodniji pokret. I mislila sam na početni bol do zagrevanja i pri podizanju noge.
Probaj da legneš na ravnoj podlozi, opusti se i zamoli nekoga da stane kraj tvojih nogu i lagano ti pravo povuče nogu ka sebi, ne podižući je (kao da je isteže).
akalicanin
Novi član
Novi član

Post od akalicanin »

remi, uradio sam ono sto si mi rekla i nista nisam osetio (mislim na bol).
akalicanin
Novi član
Novi član

Post od akalicanin »

poceo sam da mazem Fastum Gel i bol u tom delu je manji.... 8)
Korisnikov avatar
remi
Aktivan član
Aktivan član

Post od remi »

akalicanin napisao:remi, uradio sam ono sto si mi rekla i nista nisam osetio (mislim na bol).
I nije trebalo da osetiš bol, već da dovede do eventualnog prestanka bola.
Odgovori