Bol u potkolenici
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2017 12:44 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Bol u potkolenici
Pozdrav.
Odmah cu preci na stvar. Negde krajem marta sam pala i povredila desnu potkolenicu. Imala sam povecu modricu, osecala sam bol i napipala sam malo ispupcenje na tom mestu (0.5mm. ne vece). Nije bilo otoka. Modrica je vremenom prosla, a bol se smanjio. Ono sto mene brine je to sto i nakon 4 meseca povremeno osecam bol na tom mestu. Noga je u funkcionalnom stanju bila i tada,a i sada. Mogu normalno da hodam, skacem, trcim, igram. Jedino sto osetim blagi pritisak kada cucnem. Isla sam na razne forume i teorija nekih ljudi je bila da se mozda mali deo kosti odvalio, pa nije dobro zarastao. To donekle i zvuci logicno, ali nastala bi inflamacija na tom mestu, zar ne? Mozda cak i infekcija. Noga bi mi buknula. Raspitivala sam se kod mojih i vecina mi govori da ne brinem i da ce proci. Mene to naravno nije smirilo. Interesuje me da li je neko imao slicno iskustvo, ako jeste, da li bol eventualno prodje? Da li trebam da se zabrinem? Par meseci pre pada sam slomila drugu nogu i ne bih zelela opet da se nadjem u gipsu ili jos gore na operacionom stolu.

- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
Re: Bol u potkolenici
Прво треба да поведеш рачуна о тим повредама ногу у смислу ако ти се често дешавају да пронађеш узрок: слаби мишићи, лоша равнотежа, лоша обућа, лоша координација покрета итд.
Друго, да ли си ударила цеваницу или лист потколенице?
Друго, да ли си ударила цеваницу или лист потколенице?
-
- Novi član
Saplela sam se oi nesto i pala. Pricaj mi o smotanosti
Udarila sam cevanicu. Primetila sam da me tokom leta noga i nije bolela. Kako se blizi zima, tako osecam bol.

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Повреде костију су веома проблематичне. Не верујем да си повредила саму кост али сигурно си повредила коштану овојницу. Све то веома споро зараста и дуго траје. Једино што знам да ће помоћи је да набавиш јаке магнете и учврстиш их што ближе повреди. Мислим да би у твом случају било довољно ако би магнете носила 16 сати дневно, свакодневно. Мада, пошто је повреда баш површинска можда би у обзир могли да дођу и слабији магнети ако их имаш при руци. А за ова два месеца која се ниси јављала већ је могло да се регенерише уз помоћ магнета.
-
- Novi član
Nisam cesto bila pri racunaru pa sam i zaboravila na ovaj sajt.
A ako se ne koriste magneti, da li bi se to samo od sebe oporavilo?
A ako se ne koriste magneti, da li bi se to samo od sebe oporavilo?
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Из искуства неких мени блиских особа, опоравак траје више деценија - другим речима никад.
-
- Novi član
Vrlo utesno, nema sta. 

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Па тако је како је. Магнетима ћеш много убрзати опоравак. Не знам да ли би гавез могао да помогне.
-
- Novi član
Primetila sam da se bol zaista pojacava na prelazu vremena. Recimo, pre nedelju dana me je poprilicno bolelo, sada ne osetim ama bas nista. Hvala ti na potrosenom vremenu i savetima. Razmislicu jos sta cu da uradim i da li cu ista da uradim.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Када се атмосферски притисак смањује тада се наше тело незнатно шири. Тај мали ефекат је довољан да се ткиво око костију мало помери и "повуче" коштане овојнице и ето болова. Дакле није у питању промена влажности ваздуха као што лаици стално шире приче и замајавају народ већ промена ваздушног притиска.
Ако се код тебе јавља бол приликом погоршавања временских прилика тј. код опадања ваздушног притиска, сигуран је знак о чему се ради.
Ако се код тебе јавља бол приликом погоршавања временских прилика тј. код опадања ваздушног притиска, сигуран је знак о чему се ради.