U posljednje vrijeme osjetim bol oko anusa nakon velike nuzde.Taj bol je vise pecenje,mislio sam da su hemoroidi medjutim nemam nikakvo krvarenje niti izrasline.Da li neko zna sta je uzrok ovog pecenja na kozi oko anusa !?
Hvala !
Bol oko anusa
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Bol oko anusa
Вероватно гљивична инфекција. Постоје разне креме против гљивица али ја бих ти препоручио свакодневно прање сапуном и потом детаљно испирање воденим раствором соде бикарбоне уз трљање коже и ануса прстима. После тога не испираш чистом водом већ сачекаш минут и потом се благо обришеш пешкиром. Раствор правиш од рецимо два литра топле воде и четири супене кашике соде бикарбоне.
сачекаш минут и потом се благо обришеш пешкиром
slusaj ovog cara "blago obrises" buraz, tamo gde je vlazno postoji veca sansa za bakterijama... ne slusaj ovog acu strucnjaka... posle brisanja uzmi fen i osusi rčma
btw... moras otici kod gastroenterologa ...prvo ce da ti gurne prst u rčma da oseti da li ima necega... takodje pozeljno je da uradis i anusoskopju da se lepo utvrdi problem koji imas
sta slusas ti ovog acu , soda bikarbona on svima sodu bikarbonu preporucuje,,, strucnjak
slusaj ovog cara "blago obrises" buraz, tamo gde je vlazno postoji veca sansa za bakterijama... ne slusaj ovog acu strucnjaka... posle brisanja uzmi fen i osusi rčma
btw... moras otici kod gastroenterologa ...prvo ce da ti gurne prst u rčma da oseti da li ima necega... takodje pozeljno je da uradis i anusoskopju da se lepo utvrdi problem koji imas
sta slusas ti ovog acu , soda bikarbona on svima sodu bikarbonu preporucuje,,, strucnjak
[quote="_david_"] Pa ne znam bas da li je toliko ozbiljno jednostavno kao nekakav svrbez mozda cu malo vise da vodim racuna o higjeni tog predjela vjerovatno je neka infekcija ... Hvala na savjetima u svakom slucaju ...
Isti slucaj sam imao i ja pre nekoliko dana, nisam mogao tacno da osetim koji deo me svrbi, uglavnom osecao sam svrabez u delu izmedju testisa i anusa. To je uglavnom bilo kada sedim, dok setam i nesto radim svrabez prestane.
Vec dva dana mazem kremom Pantenol i mogu reci da se dosta svrabez umanjio, jos ga malo osecam ali ne onoliko koliko sam ga ranije osecao. Verovatno ce se povuci skroz, samo trebam mazati jos par dana.
U pocetku sam se bio uplasio jer sam nasao neki clanak u novinama (neznam da li je laz ili istina) da je svrab anusa pocetak razvijanja raka debelog creva ali sada kada sve prestaje posle mazanja sa Pantenolom, oraspolozio sam se.
Vec dva dana mazem kremom Pantenol i mogu reci da se dosta svrabez umanjio, jos ga malo osecam ali ne onoliko koliko sam ga ranije osecao. Verovatno ce se povuci skroz, samo trebam mazati jos par dana.

U pocetku sam se bio uplasio jer sam nasao neki clanak u novinama (neznam da li je laz ili istina) da je svrab anusa pocetak razvijanja raka debelog creva ali sada kada sve prestaje posle mazanja sa Pantenolom, oraspolozio sam se.

- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Свраб може да буде и због оједа или због сувоће слузокоже. Ту ће да помогне Пантенол маст. Ако Пантенол не помогне онда су вероватно гљивице које могу постепено да се прошире на околну кожу па када почне да сврби...