Bol oko anusa

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
BuduDS
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 11, 2016 6:57 pm

Bol oko anusa

Post od BuduDS »

U posljednje vrijeme osjetim bol oko anusa nakon velike nuzde.Taj bol je vise pecenje,mislio sam da su hemoroidi medjutim nemam nikakvo krvarenje niti izrasline.Da li neko zna sta je uzrok ovog pecenja na kozi oko anusa !?

Hvala !
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Bol oko anusa

Post od aaaca »

Вероватно гљивична инфекција. Постоје разне креме против гљивица али ја бих ти препоручио свакодневно прање сапуном и потом детаљно испирање воденим раствором соде бикарбоне уз трљање коже и ануса прстима. После тога не испираш чистом водом већ сачекаш минут и потом се благо обришеш пешкиром. Раствор правиш од рецимо два литра топле воде и четири супене кашике соде бикарбоне.
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 19, 2012 5:40 pm

Post od _david_ »

сачекаш минут и потом се благо обришеш пешкиром

slusaj ovog cara "blago obrises" buraz, tamo gde je vlazno postoji veca sansa za bakterijama... ne slusaj ovog acu strucnjaka... posle brisanja uzmi fen i osusi rčma

btw... moras otici kod gastroenterologa ...prvo ce da ti gurne prst u rčma da oseti da li ima necega... takodje pozeljno je da uradis i anusoskopju da se lepo utvrdi problem koji imas

sta slusas ti ovog acu , soda bikarbona on svima sodu bikarbonu preporucuje,,, strucnjak
Korisnikov avatar
BuduDS
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 11, 2016 6:57 pm

Post od BuduDS »

[quote="_david_"] Pa ne znam bas da li je toliko ozbiljno jednostavno kao nekakav svrbez mozda cu malo vise da vodim racuna o higjeni tog predjela vjerovatno je neka infekcija ... Hvala na savjetima u svakom slucaju ...
chipsi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 25, 2015 12:36 am

Post od chipsi »

Isti slucaj sam imao i ja pre nekoliko dana, nisam mogao tacno da osetim koji deo me svrbi, uglavnom osecao sam svrabez u delu izmedju testisa i anusa. To je uglavnom bilo kada sedim, dok setam i nesto radim svrabez prestane.

Vec dva dana mazem kremom Pantenol i mogu reci da se dosta svrabez umanjio, jos ga malo osecam ali ne onoliko koliko sam ga ranije osecao. Verovatno ce se povuci skroz, samo trebam mazati jos par dana. :wink:

U pocetku sam se bio uplasio jer sam nasao neki clanak u novinama (neznam da li je laz ili istina) da je svrab anusa pocetak razvijanja raka debelog creva ali sada kada sve prestaje posle mazanja sa Pantenolom, oraspolozio sam se. :)
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Свраб може да буде и због оједа или због сувоће слузокоже. Ту ће да помогне Пантенол маст. Ако Пантенол не помогне онда су вероватно гљивице које могу постепено да се прошире на околну кожу па када почне да сврби...
Odgovori