Bukvalno već godinama osećam bol slabog intenziteta, više kao pritisak, u donjem desnom delu stomaka. Zapravo se prostire koso, pa sam uvek mislila da je desni jajnik u pitanju. Uradila sam i UZ jajnika i abdomena, i sve je u redu. Mislila sam da je od peska u bubregu (imam česte urinarne infekcije), ali nisu mi ga našli. Napominjem da je pritisak svakodnevan, nekad ga nema, a nekad se i intenzivira, posebno pri naporu, npr. kad mnogo hodam, kašljem i sl. Inače, često je udružen sa pritiskom na leđima dole desno. Da nije slepo crevo? Moja doktorka opšte prakse ne zna ša bi to moglo da bude.
Unapred zahvalna
bol nejasnog porekla
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
- RehabFizio
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Nov 28, 2013 8:42 pm
Re: bol nejasnog porekla
pletisanka,
Ne bih želeo da se stekne utisak na ovom forumu da sve nejasno u medicini objašnjavam disfunkcijom mišićno-skeletnog sistema. Međutim, s obzirom da ste obavili svu dijagnostiku nekoliko godina unazad, i ,pretpostavljam, isključili abdominalnu herniju (kilu) treba misliti i spazmu mišića abdomena i karlice, kao i o zadebljanju i rigidnosti ligamenata i fascije abdomena i karlice. Ovo se dešava zbog različitih faktora: nepravilno držanje, slabost mišića, prevelika aktivnost mišića itd. To samo po sebi nije ništa opasno niti hitno zbog čega se kod nas često previdi ili zanemaruje. Na sreću u SAD i Rusiji pa i Evropi u manuelnoj medicini se to detaljno izučava, a ta znanja su dostupna sada i kod nas. Ukoliko je problem u mišićno-koštanom sistemu, može se rešiti hiropraktikom.
Uskoro će biti reči o tome i na mom blogu: http://hiropraktika-osteopatija.blogspot.com
Ne bih želeo da se stekne utisak na ovom forumu da sve nejasno u medicini objašnjavam disfunkcijom mišićno-skeletnog sistema. Međutim, s obzirom da ste obavili svu dijagnostiku nekoliko godina unazad, i ,pretpostavljam, isključili abdominalnu herniju (kilu) treba misliti i spazmu mišića abdomena i karlice, kao i o zadebljanju i rigidnosti ligamenata i fascije abdomena i karlice. Ovo se dešava zbog različitih faktora: nepravilno držanje, slabost mišića, prevelika aktivnost mišića itd. To samo po sebi nije ništa opasno niti hitno zbog čega se kod nas često previdi ili zanemaruje. Na sreću u SAD i Rusiji pa i Evropi u manuelnoj medicini se to detaljno izučava, a ta znanja su dostupna sada i kod nas. Ukoliko je problem u mišićno-koštanom sistemu, može se rešiti hiropraktikom.
Uskoro će biti reči o tome i na mom blogu: http://hiropraktika-osteopatija.blogspot.com
ma to je hernija najverovatnije
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Mar 31, 2013 12:19 pm
Hvala na odgovorima. Samo još da napomenem da mi se taj bol prvi put pojavio u 5. mesecu trudnoće.