Bol u levom vilicnom zglobu

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
markoblag
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 16, 2013 2:55 am

Bol u levom vilicnom zglobu

Post od markoblag »

Ovako, pre jedno mesec dana boleo me je levi vilicni zglob jedno 4-5 dana, ali nisam imao nikakve smetnje sa kretanjem vilice, tj. zvakanjem ili sta vec. Onda 3 nedelje nisam imao nikakvih problema, ali pre 3-4 dana levi zglob je poceo da "cakce" kad god bi pokusao skroz da sklopim vilicu, a nekad zbog ogranicenog kretanja same vilice ni to ne bih uspeo. Pretpostavljam da je glavni uzrok to sto hranu uglavnom zvacem samo desnom stranom vilice, a i zbog problema sa disanjem kroz nos, uglavnom spavam otvorenih usta. Neke vase preporuke, sta bih mogao da uradim? Moj otac ima slican problem ali on sa tim zivi vec 20 god i kaze da je navikao na to, medjutim ne zelim da cujem "orkestar" svaki put kad uzmem da jedem.
Korisnikov avatar
aa aca
(!) korisnik udaljen sa foruma
(!) korisnik udaljen sa foruma
Pridružio se: Ned Jan 20, 2013 7:41 pm

Re: Bol u levom vilicnom zglobu

Post od aa aca »

Провери зубе да не буде да је то узрок бола у вилици.

Жваћи и левом страном.

Синусе очисти дивљим кестеном.

Пред спавање сипај капи у нос али само у једну ноздрву. Сутрадан у другу и тако наизменично. То ће спречити оштећење слузокоже јер је велики размак између узастопне примене капи, а лепо ћеш дисати кроз једну ноздрву. Ја на тај начин користим Олинт спреј већ годинама.
>
>
>
Ако некоме нисам одговорио као aa_aca,
то је последица блокирања профила и губљења везе са праћеним темама.
Јавите ми се на емаил адресу из профила.
Bobilica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 01, 2013 11:24 pm

Post od Bobilica »

1. Da li imas vrtoglavice i da li ti zuji u usima?
2. Verovatno je posledica nepravilnog zagrizaja.
3. Nikako nemoj tek tako da koristis kapi za nos, posebno ne dugotrajno.
Najbolje je da posetis svog stomatologa da ti proveri zagrizaj, pa po potrebi uputi maksilofacijalnom hirurgu da utvrdi koji je tacno problem sa zglobom, a problem se moze resiti adekvatni zbrinjavanjem zubica.
Sve u svemu, moze se resiti, nema razloga da zivis sa tim.
Kakvih tacno problema sa disanjem na nos imas?
markoblag
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 16, 2013 2:55 am

Post od markoblag »

Verovatno je posledica nepravilnog zagrizaja, mene zanima kakva je procedura za lecenje toga?
A sto se nosa tice, imam suzenje disajnih kanala, resivo operacijom ali ne vidim neku potrebu da to sada radim posto sam na to navikao a i ne pravi mi toliki problem.
Bobilica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 01, 2013 11:24 pm

Post od Bobilica »

Pa ako je samo do plombi npr. odete kod dobrog stomatologa koji ce artikulacionim papirom proveriti kontakte izmedju gornjih i donjih zuba, i tamo gde ne valjaju, korigovace plombe.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Администратор форума ми је блокирао корисничко име aa_aca, а потом и aa aca. С обзиром на то да за такве поступке не постоје објективни разлози, очекујем да ће ми блокирати и овај aaaca. Осим тога, блокирана је адреса прокси сервера преко кога, осим мене, на интернет излази још неколико хиљада рачунара. Мој прокси не могу да заобиђем, а и да могу да решим то питање, остаје проблем сталног гашења мојих налога.

Присиљен сам да до даљњега напустим овај форум, а они који желе да чују моје мишљење увек могу да ми се јаве на емаил адресу aa_aca @ yahoo.com која је записана и у мојим профилима aa_aca, aa aca и aaaca. Ево је и овако: Slika. Можете и да посетите мој сајт: www. aca. rs.

Поздрављам вас и желим све најбоље.
Аца
Odgovori