Bol u levom listu!!!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Dec 24, 2008 12:31 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Bol u levom listu!!!
Imam jedan problem koji vucem skoro od leta. Posle 1 maja bio sam sa drugovima na fudbalu i igrali smo skoro 3 sata (pre toga nisam potrcao godinu dana kako valja). Ovo vam govorim jer je od tada odprilike poceo moj problem. Od tada ponekad me uhvati jak bol u listu leve noge. Nekad traje po par dan i ume da bude toliko jak da jedva zaspim i zatim prestane na odredjen period pa ponovo pocne. Bio sam na fizijatriji i krenuo sam ne neke terapije ali mi je doktorka rekla da je najverovanije isktegut misic ili ligament ali mi je rekla i da zakazem Kolor Dopler da bi za svaki slucaj proverila krvne sudove. Medjutim zakazano mi je tek za 9 februar. E sad ja bih voleo da cujem vase misljenje da li ovo moze bii ozbiljna stvar i da li da cekam taj 9 februar ili da idem kod nekog privatnika, platim i da vidim sta je? Sta ako je istegnut misic, kako se leci, da li posoji opasnost da pukne itd... Hvala unapred...
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Ne znam bash koliko je pametno da ti pishemo o lechenju elongacije ligamenta a nemash definitivnu dijagnozu.
Ako ta doktorka ne zna da dijagnostikuje problem na osnovu pregleda potrazi pomoc nekog drugog fizijatr akoji ima vish eiskustva sa sportskim povredama.
Dok ne saznash dijagnozu mozesh te simptome povezati sa svim i svachim. Premor materijala, grchevi, trauma mishica ili ligamenata, poremecaj cirkulacije, ako si pushach oshtecenje krvnih sudova, povisheni trigliceridi i holesterol, nelechena sportska povreda...
Ako ta doktorka ne zna da dijagnostikuje problem na osnovu pregleda potrazi pomoc nekog drugog fizijatr akoji ima vish eiskustva sa sportskim povredama.
Dok ne saznash dijagnozu mozesh te simptome povezati sa svim i svachim. Premor materijala, grchevi, trauma mishica ili ligamenata, poremecaj cirkulacije, ako si pushach oshtecenje krvnih sudova, povisheni trigliceridi i holesterol, nelechena sportska povreda...
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
moze da boli koliko god to ne lechish, svakom sledecom povredom cesh aktivirati staru ako nije lechena na vreme i adekvatno, a lechenje podrazumeva kombinaciju fizikalne i kineziterapije.
pisali smo o slichnim povredana u podforumu ortopedija.
pisali smo o slichnim povredana u podforumu ortopedija.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.