Bol u levom bubregu

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
kacmins
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 01, 2007 8:58 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Bol u levom bubregu

Post od kacmins »

E ovako, sinoc oko 19h mi se javio povremen bol u levom bubregu, opisao bih ga kao zhiganje.
Nisam obracao puno paznju na to, reko procice.
Al' bol nije prolazio nego je dolazio u talasima, recimo zaboli me na svakih pola sata po 5-10 sekundi. Bol bih opisao kao ostar. Nisam mogao da zaspim do 3 ujutru i onda sam bio u nekom polusnu sledeca 2 sata, da bih se probudio u 5 sa osecajem male groznice,znojav i naravno bolom u bubregu. Nakon toga sam popio brufen za bol i diazepam za smirenje, tako da sam zaspao u sledecih sat vremena.
Posto nemam apsolutno nikakvih iskustva sa ovim, jer nikad nisam imao problema sa bubrezima, molim za savet u smislu da li odmah da idem kod lekara ili da jednostavno pijem uvin chaj neko vreme, jer je moguce da sam se samo prehladio ili tako nesto. Imam 22 godine.
edit: Danas nemam apsolutno nikakvih bolova.
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Mislim da bi trebalo da uradis ultrazvuk bubrega jer je moguce da ti je krenuo neki kamencic. Ja to ovako kao laik jer je moj decko imao problema sa bubregom pa po njegovoj prici znam kako moze da se zakomplikuje.
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Dajete oskudne podatke:Kakav je intenzitet bola da li se pojacava pa zatim smanjuje kuda se propagira (u butinu,skrotum),da li ste primetili krv u mokraci,da li imate povisenu temperaturu?Prema ovakvim podacima moze da se radi o renalnoj koliki kao posledici konkrementa u urinarnim putevima ali jos neke bolesti sa ovako nepotpunom anamnezom bi dosle u obzir pa predlazem da uradite biohemijske analize krvi,krvnu sliku i analize urina i da se s tim nalazima javite urologu.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Lepo su Vam svi prethodnici rekli, ili renalna kolika ili uroinfekcija ili i jedno i drugo...
Svakako urin/sediment urina/urinokultura, KKS sa leukocitarnom formulom, ultrazvuk bubrega a potom pozeljno - intravenska urografija.
Pravac svom lekaru, da se vidi o cemu se radi, dok se ne ponovi!
Pozdrav!
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Odgovori