Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Pozdrav!
Imam 17 godina i imam bol pri dubokom udisaju i to na levoj strani. Bol je oštar i kao da probada. Ako polako udahnem ne osećam, u suprotnom (brzo) se oseti oštar bol. Osećam kao da je u srcu ali je više sa leve strane. Pri laganom udisaju ne osećam.. Dešava se već mesecima nekad prestane pa se opet javi... Nekad osećam samo kada ležim na leđima. Šta bi to moglo da bude?
I ja mislim (spavam na stomaku, pa mi glava uvek stoji u levu stranu dok spavam) ujutru me uvek bole leđa ili vrat. Da li je sigurno da je kičma, i kako izlečiti?
Највероватније је у питању укљештење на споју ребара и кичме (између плећки) па се рефлектује према грудном кошу. Може да буде и грч неког дела тих мишића.
Дугорочно и одлично решење је свакодневно коришћење Истекија. Одавно га користим, а опис можеш да погледаш на мом сајту w w w . a c a . r s у здравственим саветима, под Кичма.
Добар физиотерапеут или хиропрактичар то решава за минут. Где живиш?
Pozdrav aco, i hvala na odgovoru.
Živim u u manjem gradu, Bela Crkva (blizu Vršca). Što pitaš?
Probao sam da ispravim kičmu i pravo sedim i onda da duboko udahnem i mogu da kažem da onda slabije osećam bol ili ne osećam. Ranije sam radio neke vežbe (pre 4-5 godina) za ispravljanje kičme ali sam prestao. Da li sada mogu da radim neke vežbe?
Мислио сам да ти лично покажем како да наместиш сам себи. Пошто ниси у Београду можемо једино да покушамо преко телефона.
Вежбе ту не помажу него намештање. Свакако треба да их радиш ако кичму ниси исправио. Ко зна, можда неким покретом и успеш да наместиш укљештење. Ако ти није нерв укљештен него само мишић у грчу, онда ће вежбе помоћи. Само ради!