1. Gotovo 100% sam siguran da nije srce, mada i dalje razmisljam kao da jeste

Prvo, taj bol mi se poceo javljati jos kad sam imao 13 godina, iz cista mira.
Drugo, da je srce pretpostavljam da bi mi se do sada desilo nesto ozbiljno, ipak je to vec 8 godina

Trece, tada sam bio bukvalno preplasen, radili su mi EKG i jos neke testove i sve je bilo u redu.
Bol ume biti prilicno jak i jos vise neprijatan, krece u levom delu grudnog kosa(oko leve bradavice) i najcesce se siri u plecku, levo rame i levu ruku, vrlo retko u vrat, vilicu, uho i tad je bas jak

Povecava se ako "preteram" sa cigaretama, ako sam neispavan, ako sam fizicki neaktivan... Mada je sve to relativno s obzirom da se ume javiti kad se najmanje nadam i ne uspevam da povezem sa uzrokom. Nikada se ne desava ako sam pod makar malim dejstvom alkohola, ako se bavim sportom agresivno, ako sam ceo dan u pokretu...
Desava mi se da imam bolove i po par dana, odem na trcanje, osecam tu zategnutost prvih 500-600 metara, i onda kao da "probijem" taj osecaj i bol se povuce za narednih par dana. Takodje sam primetio da masazom odredjenih tacaka na grudnom kosu i plecki mogu da simuliram taj bol, a i osecam se bolje nakon te masaze.
Inace imam 20 godina, PREVISE sedim za racunarom, nije opravdanje ali i opis posla i fakultet su mi takvi(programiranje, informatika). Krvnu sliku sam radio par puta ove godine iz nekih drugih razloga i sve je uvek bilo u redu. Visina 1.93, tezina 103kg. Hranim se relativno zdravo, samo mozda malo vise nego sto bi trebalo

Da li neko ima slicno iskustvo, teoriju ?